Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και βίντεο από την δράση μελών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και βίντεο από την δράση μελών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια
Διακίνηση ναρκωτικών στα Εξάρχεια youtube

Κατόπιν εισαγγελικής Διάταξης, δίνεται στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό, με ενδεικτικά αποσπάσματα από την μεθοδολογία των συλληφθέντων δραστών

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 29 μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Πλατεία Εξαρχείων και στις περιμετρικές οδούς και εξαρθρώθηκε στις 17 Μαρτίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, πατώντας ΕΔΩ.

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν της παραπάνω εισαγγελικής Διάταξης, δίνεται στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό, με ενδεικτικά αποσπάσματα από την μεθοδολογία των συλληφθέντων δραστών.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι την 27-9-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στην διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων, καθώς και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, είχε προηγηθεί έρευνα στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι προέβαιναν καθημερινά, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Πλατεία Εξαρχείων και περιμετρικά αυτής.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους η εγκληματική οργάνωση λειτουργώντας με υποομάδες και με εναλλαγές μελών στους ρόλους διακινητών, τσιλιαδόρων και ταμείων, αρχικά απέκρυπτε τα ναρκωτικά (ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη) σε διάφορες «καβάτζες» όπως δέντρα, θόλους αυτοκινήτων, κάδους απορριμμάτων, παρτέρια και φρεάτια και στη συνέχεια τα διέθετε σε μεγάλο αριθμό χρηστών.

Μάλιστα με φυσικές και τεχνικές μεθόδους επιτήρησης διαπιστώθηκαν περισσότερες από 200 αγοραπωλησίες. Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας στην Πλατεία Εξαρχείων.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 13 αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμα 16 αλλοδαπών συνεργών τους, τέσσερις εκ των οποίων είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Φυλακές της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα