Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του “σκληρού” της σπείρας των ναρκωτικών που συμμετείχαν και αστυνομικοί

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του “σκληρού” της σπείρας των ναρκωτικών που συμμετείχαν και αστυνομικοί
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Eurokinissi

Αναζητείται ο "εγκέφαλος»" του κυκλώματος, ο οποίος απασχολούσε για υποθέσεις ναρκωτικών και οπλοκατοχής, είναι ο πιο σκληρός από όλους ως κακοποιός και μαζί με τους υπόλοιπους Αλβανούς συνεργούς του δραστηριοποιούνταν και σε διαρρήξεις οικιών κυρίως στην περιοχή των Τρικάλων.

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 31χρονου Αλβανού, ο οποίος αναζητείται για την υπόθεση της εξάρθρωσης, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του αναζητούμενου μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διερευνώμενων αδικημάτων, καθώς και στην ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για την προστασία του.

Για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στο τηλέφωνο 10301 (Ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 23, Μαρούσι, Τ.Κ.: 15123) ή μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στην εξάρθρωση ενός οργανωμένου δικτύου διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Από τους «αδιάφθορους» έγιναν 9 συλλήψεις Αλβανών και Ελλήνων κακοποιών, ενώ ανάμεσα στους Έλληνες συλληφθέντες ήταν και ένας 38χρονος χαμηλόβαθμος αστυνομικός που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και είχε ενεργό ρόλο και στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης σε Αθήνα και Πειραιά και στην παροχή πληροφοριών στα μέλη του κυκλώματος για υπηρεσιακά ζητήματα που τους ενδιέφεραν, όπως έγκαιρη προειδοποίηση αποφυγής ελέγχων, παροχή πληροφοριών για ιδιώτες που ενδιέφεραν το κύκλωμα κλπ.

Ο 38χρονος αστυνομικός είχε αρχίσει να γίνεται αντιληπτός από την Υπηρεσία του και μετατέθηκε από το καλοκαίρι στις πεζές περιπολίες, ζήτησε όμως και πήρε αναρρωτική άδεια επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα σε μία προσπάθεια να κόψει την μετάθεσή του.

Αναζητείται ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ο οποίος απασχολούσε για υποθέσεις ναρκωτικών και οπλοκατοχής, είναι ο πιο σκληρός από όλους ως κακοποιός και μαζί με τους υπόλοιπους Αλβανούς συνεργούς του δραστηριοποιούνταν και σε διαρρήξεις οικιών κυρίως στην περιοχή των Τρικάλων.

Επίσης δεν συνελήφθη ο χαμηλόβαθμος 30χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Γρεβενών, γιατί είχε εγκαταλείψει το τελευταίο χρονικό διάστημα τις επαφές μαζί τους και έτσι παρήλθε το αυτόφωρο για εκείνον, ενώ δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί πλήρως αν τις μικρές ποσότητες που προμηθευόταν από το κύκλωμα, τις έπαιρνε για ίδια χρήση ή για διακίνηση.

Γενικά, το κύκλωμα απέφευγε την προμήθεια και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων για να μην τραβάει όσο το δυνατόν τα βλέμματα και έτσι είχαν επιλέξει να διακινούν μικρές ποσότητες κάθε φορά, αλλά με μεγάλη συχνότητα σε Αθήνα και επαρχία.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

«Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, συνελήφθησαν, χθες οκτώ ιδιώτες, 3 αλλοδαποί και 5 ημεδαποί και ένας αστυνομικός, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αττική και Θεσσαλία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης – συμμορίας, της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον άλλος ένας αλλοδαπός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται καθώς και ένας ακόμα αστυνομικός, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο, με βάση στοιχεία για την εμπλοκή αστυνομικού σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της έρευνας από φυσικές και τεχνητές μεθόδους, διακριβώθηκε η δράση της συμμορίας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έχοντας αναπτύξει δίκτυο ατόμων, τα οποία προμήθευαν κυρίως με κοκαΐνη και κάνναβη.

Η δράση του κυκλώματος προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο κυρίως στην Αττική και σε δύο τουλάχιστον πόλεις σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της συμμορίας για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές χρησιμοποιούσαν στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες συνδέσεις, με στοιχεία ανύπαρκτων (ghost cards) ή άλλων προσώπων ή διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, ενώ στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδική ορολογία, με συνθηματικές εκφράσεις, που αντιστοιχούσαν είτε στο είδος των ναρκωτικών ουσιών (όπως βούτυρο, τούρτα, κέικ κλπ.) είτε στις ποσότητες των ναρκωτικών σε αντιστοίχηση με χρηματικά ποσά (π.χ. 2 ευρώ, 5 ευρώ κ.λπ.).

Όσον αφορά στην εμπλοκή των αστυνομικών, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο συλληφθείς αστυνομικός (Αρχιφύλακας), ο οποίος υπηρετεί στην Αττική, προμηθευόταν και διέθετε ναρκωτικές ουσίες σε διευρυμένο δίκτυο ατόμων, που από κοινού είχαν αναπτύξει τα μέλη της συμμορίας, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός (Αστυφύλακας), ο οποίος υπηρετεί στη Δυτική Μακεδονία, προμηθευόταν μικροποσότητες ναρκωτικών από μέλος της συμμορίας, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμα η μετέπειτα διάθεση τους.

Και οι δύο αστυνομικοί, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, παρείχαν σε μέλη της συμμορίας πληροφορίες υπηρεσιακού χαρακτήρα (στοιχεία ταυτότητας ιδιοκτητών αυτοκινήτων, καταδιωκτικά έγραφα κλπ.) για τη διευκόλυνση της δράσης τους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης διενεργήθηκαν συνολικά 8 έρευνες σε οικίες εμπλεκομένων σε Αττική και Θεσσαλία, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, 5 πυροβόλα όπλα – πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών «SIM», 35.000 ευρώ περίπου, διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Επίσης, κατασχέθηκαν 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα