Σε δίκη για τα “τρομοδέματα” 2 από τους ληστές της Κοζάνης. Αποτυπώματα του Ν. Ρωμανού σε γιάφκες

Σε δίκη για τα “τρομοδέματα” 2 από τους ληστές της Κοζάνης. Αποτυπώματα του Ν. Ρωμανού σε γιάφκες
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Για τις υποθέσεις της αποστολής παγιδευμένων δεμάτων θα δικαστούν δύο από τους συλληφθέντες στον Βελβεντό Κοζάνης. Κατηγορούνται για συμμετοχή στους "Πυρήνες". Ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα και τρίτου κατηγορούμενου

Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”, που συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα εντάλματα σε βάρος των Ιωάννη Μιχαηλίδη, 25 χρόνων και Δημήτρη Πολίτη, 22 χρόνων, που εκτελέστηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών, αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν από τη Δευτέρα στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των “τρομοδεμάτων”.

Η μεταγωγή των δύο στον εισαγγελέα το απόγευμα της Κυριακής καθυστέρησε κατά μία ώρα, λόγω συγκέντρωσης συμπαράστασης στο σημείο. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων.

Αποτυπώματα του Ρωμανού σε γιάφκες των “Πυρήνων”

Από την Αντιτρομοκρατική εξετάστηκαν οι άλλοι δύο συλληφθέντες Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, 24 ετών και Νικόλαος Ρωμανός, 20 ετών.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του Ν. Ρωμανού σε σταθερό αντικείμενο σε γιάφκα των “Πυρήνων της Φωτιάς” στην Καλλιθέα και σε κινητά αντικείμενα σε γιάφκα της οργάνωσης στο Βόλο.

Ειδικότερα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., “αποτυπώματα του συλληφθέντα, για συμμετοχή στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Ρωμανού Νικολάου του Γεωργίου, ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που ανευρέθησαν σε σταθερά σημεία διαμερίσματος, επί της οδού Σαπφούς 182, Καλλιθέα Αττικής, καθώς και σε κινητά αντικείμενα- πειστήρια σε διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, Βόλος Μαγνησίας.

Αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονταν από το πρωί της Κυριακής συγγενείς των νεαρών, ενώ η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά τη “δυναμική επιχείρηση” που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά τη ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.

Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.

Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα