Στις 15 Δεκεμβρίου συνεχίζεται η δίκη Siemens

Στις 15 Δεκεμβρίου συνεχίζεται η δίκη Siemens
Ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος προσέρχεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015. Ο Θοδ. Τσουκάτος είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην δίκη που αφορά τη σύμβαση που υπεγράφη το 1997 ανάμεσα στον ΟΤΕ και τη γερμανική Siemens για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του με την προμήθεια ψηφιακών παροχών. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καλούνται να λογοδοτήσουν 64 κατηγορούμενοι. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

H δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens αμέσως μετά την εκφώνηση των μαρτύρων κατηγορητηρίου.

Για τις 15 Δεκεμβρίου διέκοψε η δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens αμέσως μετά την εκφώνηση των μαρτύρων κατηγορητηρίου.

Κι αυτό καθώς η αίθουσα όπου ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη δεν είναι ικανή να χωρέσει τον αριθμό των παραγόντων της δίκης, με τους συνηγόρους να κάνουν λόγω για απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας αν συνεχιστεί υπό αυτές τος συνθήκες η δίκη.

Παράλληλα, μέχρι και τη διακοπή της διαδικασίας δεν είχε εμφανιστεί η διερμηνέας της γαλλικής γλώσσας η οποία είναι απαραίτητη για το κατηγορούμενο τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που είναι προσωρινά κρατούμενος.

Τέλος, οι συνήγοροι που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο θα πρέπει να μελετήσουν τη δικογραφία προκειμένου να προετοιμαστούν.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της έδρας επεσήμανε πως:

– παραμένουν αμετάφραστα τα βασικά έγγραφα της δικογραφίας, όταν υπάρχουν 15 Γερμανοί (οι δυο έχουν αποβιώσει) κατηγορούμενοι και ένας Γάλλος,

– δεν έχουν κληθεί νομίμως κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τους δικηγόρους του

Τα ονόματα περίπου 55 μαρτύρων ανέγνωσε το δικαστήριο, μεταξυ των οποίων ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ , Π. Βουρλούμης, οι επιχειρηματίες Δ. Κοντομηνάς και Λ. Λαυρεντιάδης και η πρώην γραμματέας του Μιχ. Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα