Στις 27 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Στις 27 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο
Δίκη της Χρυσής Αυγής, στην ειδική δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Την ημερομηνία μεταφοράς της δίκης εκφώνησε σήμερα στο δικαστήριο η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη. Για άμεση παρέμβαση κάνει λόγο η υπεράσπιση

Στις 27 Ιουνίου μεταφέρεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Μέγαρο του Εφετείου της Αθήνας, σύμφωνα με την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου, Μαρία Λεπενιώτη. Η ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έγινε μαζί με την προτροπή της πρόεδρου “να  διασφαλιστεί η ηρεμία της άσκησης των καθηκόντων μας ” ζήτησε η υπεράσπιση”.

Μπορεί η Μαρία Λεπενιώτη να επεσήμανε πως αυτή η κίνηση στόχο έχει την επιτάχυνση της διαδικασίας, η πλευρά της υπεράσπισης έκανε λόγο για “άμεση επέμβαση”. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου , Τάκης Μιχαλόλιας, αναφέρθηκε στη συνάντηση  που είχε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, με τον πρόεδρο του Βουλής: “Σεβόμενοι το αίτημα και την αγωνία του δικαστηρίου για επιτάχυνση της διαδικασίας, πρέπει να πω ότι γίναμε κοινωνοί κάποιων περίεργων επαφών. Θεωρούμε ότι είναι άμεση παρέμβαση. Εγώ θα εκφράσω μια ευχή. Να διασφαλιστεί η ηρεμία της άσκησης των δικών μας καθηκόντων” είπε ο κ. Μιχαλόλιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο .

Οι πρώρες εντάσεις στη σημερινή διαδικασία, έγιναν κατά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, και ειδικότερα αυτό του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος απουσιάζει από τη δίκη από την ημέρα που αποφυλακίστηκε. “Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του , γι αυτό δεν έχει έρθει” φώναξε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, με τον συνήγορο υπεράσπισης να αντιδρά λέγοντας “δεν κατάλαβα;”. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενίωτη απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Φύσσα παρατήρησε: “Να μην ακουστείται άλλη φορά παρακαλώ”.

Αυτή την ώρα ξεκινά η κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού Ανδρέα Μπιαγκή η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και, λόγω της αποχής των δικηγόρων, δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα