Στο εδώλιο για τα ρωσικά OSA

Στο εδώλιο για τα ρωσικά OSA

Το Συμβούλιο Εφετών στέλνει στο εδώλιο 9 άτομα για τη σύμβαση των ρωσικών αντιαεροπορικών OSA που υπεγράφη το 1998. Ποιοι κατηγορούνται

Εννέα άτομα θα βρεθούν τελικά αντιμέτωπα με την τακτική Δικαιοσύνη για την προμήθεια των ρώσικων  αντιαεροπορικών  μικρού βεληνεκούς OSA AMK. Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ' αριθμ. 621/2017 βούλευμά του, "είδε" μίζες πίσω από τη σύμβαση που υπεγράφη το 1998 επί υπουργείας  Άκη Τσοχατζόπουλου στο Εθνικής Αμύνας και αποφάσισε την παραπομπή τους σε δίκη.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καλούνται να εμφανιστούν, κατηγορούμενοι κατά περίσταση για τις πράξεις της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα:

- ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥπΕθΑ, Αντώνης Κάντας,

- ο αντιπρόσωπος της ρωσικής προμηθεύτριας εταιρείας ROSVOOROUZHENIΑ, Λάμπρος Μπαρτζώκας,

- ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ,

- ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος,

- οι χρηματιστές Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης,

- ο επιχειρηματίας Γιώργος Καμάρης και

- τα τραπεζικά στελέχη Σπύρος Μεταξάς και Φάνης Λυγινός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος παραμένει καταζητούμενος, καθώς ακόμη δεν έχει εμφανιστεί ενώπιον των αρχών. Τέλος, το δικαστικό συμβούλιο απάλλαξε από το αδίκημα του ξεπλυματος βρόμικου χρήματος δύο κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της σύμβασης για την προμήθεια των ρώσικων αντιαεροπορικών συστημάτων OSA-AKM, τη οποία ανήλθες στα 93.671.610 δολάρια, είχε αποκαλυφθεί από τον κατηγορούμενο Αντώνη Κάντα κατά την πρώτη απολογία που έδωσε τον Δεκέμβριο του 2013, υποστηρίζοντας ότι για την επίμαχη σύμβαση του είχε δοθεί ως "δώρο" το ποσό των 1,7 εκατ. δολαρίων από στέλεχος της ρωσικής ROSVOOROUZHENIΑ.

SHARE:

24Media Network