Στον ανακριτή ο Κ. Δαφέρμος

Στον ανακριτή ο Κ. Δαφέρμος
Απολογία ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Νικόλαου Τσιρώνη του επιχειρηματία στην εμπορία των όπλων Κωνσταντίνου Δαφέρμου που συνελήφθη για διακίνηση μαύρου χρήματος σε υπόθεση εξοπλιστικών που ερευνάται από τις δικαστικές αρχές. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Μία επιταγή και ένα έμβασμα συνολικού ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ φαίνεται να "δένουν" κατά την ελληνική Δικαιοσύνη- τον Κ. Δαφέρμο με δωροδοκίες, γύρω από το εξοπλιστικό πρόγραμμα Κορνετ

Τα όσα του καταλογίζει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντ. Κάντα, για την προμήθεια των Κορνέτ, θα πρέπει να αντικρούσει σήμερα ο επιχειρηματίας όπλων Κώστα Δαφέρμος, ο οποίος -όπως και ο υιός του και ακόμη ένα πρόσωπο- αναμένεται σήμερα να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς.

Ο Κ. Δαφέρμος, αν και ζήτησε νέα προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, τελικά δεν εισακούστηκε από τη δικαστικό λειτουργό (καθώς λήγει και η πενθήμερη κράτηση του κατηγορούμενου, που αποτελεί και το ανώτατο όριο κράτησης από την ημέρα σύλληψης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνδεση του κατηγορούμενου για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Κ. Δαφέρμου, και του Αντ. Κάντα φέρεται να προκύπτει από μια επιταγή 800.000 ευρώ και ένα έμβασμα 980.000 ευρώ. Πρόκειται για μέρος των στοιχείων που έστειλαν πρόσφατα οι δικαστικές Αρχές Αυστρίας και Ελβετίας, μετά τα ελληνικά αντίστοιχα αιτήματα, τα οποία και οδήγησαν στις σύλληψη τόσο του Κ. Δαφέρμου, όσο και του γιου του και ακόμη ενός προσώπου που φέρεται μέλος του ΔΣ εμπλεκόμενης εταιρίας.

Κατά πληροφορίες, από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής εμφανίζεται πως από την εταιρία Σκόρπιονς του κ. Δαφέρμου στην Αυστρία έφυγε μια επιταγή με 800.000 ευρώ προς άλλη εταιρία (που εικάζεται από τις αρχές ότι ανήκει στον ίδιο) και από κει κατέληξε σε λογαριασμό του Αντώνη Κάντα στην UBS στην Ελβετία. Υπενθυμίζεται ότι ο Κάντας είχε πει πως του δόθηκαν και χρήματα σε μετρητά αλλά δικαστικές πηγές θεωρούν το ποσό των 3 εκατομμυρίων μάλλον υπερβολικό.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν πως από τις απαντήσεις δικαστικών συνδρομών προκύπτουν δυο επιταγές των 800.000: Η μια στις 17-02-2002 που πράγματι φεύγει από την εταιρία του Δαφέρμου αλλά κατά πηγές της υπεράσπισης δεν καταλήγει σε λογαριασμό του Κάντα αλλά σε άγνωστο αποδέκτη, και μια άλλη με την ίδια ημερομηνία και ποσό που δεν φεύγει από την εταιρία του Δαφέρμου αλλά από άγνωστη πηγή καταλήγει στον Κάντα. Το δεύτερο στοιχείο είναι πως υπάρχει μια διαδρομή χρήματος, συγκεκριμένα 980.000 που καταλήγουν στον Κάντα, και δη σε λογαριασμό που έχει δώσει ο ίδιος στην ανάκριση και έχει πει ότι προέρχονται από τον Δαφέρμο για τα Κορνέτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα