Διακόπηκε η απολογία Βλαστού

Διακόπηκε η απολογία Βλαστού

Μετά από πέντε ώρες η απολογία διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο. Για "εκφοβισμό" η βόμβα στην εισαγγελέας Τρικάλων

Διεκόπη για αύριο το μεσημέρι η μαραθώνια απολογία του βαρυποινίτη Π. Βλαστού σχετικά με την αποκαλούμενη υπόθεση του "κυκλώματος εκβιαστών".

Μετά από περίπου πέντε ώρες η εξέταση του κατηγορούμενου σταμάτησε. Κατά τη διάρκειά της, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Βλαστός ρωτήθηκε για πράξεις που αποδίδονται στο κύκλωμα όπως απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις, εκβιασμούς, τις οποίες αποκάλυψε η εξαδέλφη του συγκατηγορούμενή του, Λίτσα Βλαστού.

"Μέθοδος εκφοβισμού"

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος παραδέχεται την ηθική αυτουργία της βομβιστική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, η οποία είχε διερευνήσει την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με την συνεργασία άλλων ποινικών, με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων, τον Φεβρουάριο του 2013.

Μάλιστα, ο Βλαστός εμφανίζεται να είπε στον ανακριτή πως  η επίθεση έγινε "απλώς για εκφοβισμό".

Οι ίδιες πηγές πάντως αναφέρουν ότι ο έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού αρνήθηκε την επίθεση σε βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου, ενω χαρακτήρισε "κατασκευασμένη" την κατάθεση της εξαδέλφης του Λίτσας, με την οποία "κάηκε" ουσιαστικά το κύκλωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκκληση "Λίτσας" μέσω επιστολής: Θα με σκοτώσουν και θα πουν ότι αυτοκτόνησα

Η "ορφανή" βόμβα της Γλυφάδας, ο "Εσκομπάρ" και το συμβόλαιο θανάτου στον μεγαλοδικηγόρο του Πειραιά

SHARE:

24Media Network