Στον ‘δράκο’ του Αμαρουσίου επικεντρώνονται οι Αρχές για την Αγραφιώτου

Στον ‘δράκο’ του Αμαρουσίου επικεντρώνονται οι Αρχές για την Αγραφιώτου

Παρά την άρνηση του 30χρονου “δράκου” οι Αρχές επιμένουν ότι είναι πλέον του πιθανού να είναι αυτός ο φονιάς της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Έντονη είναι η πεποίθηση των διωκτικών Αρχών πως πίσω από τον βιασμό ή απόπειρα βιασμού και το άγριο φονικό της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου είναι ο “δράκος” του Αμαρουσίου, ωστόσο μάχονται με τον χρόνο για να μπορέσουν να το αποδείξουν αφού εκείνος όσο και αν εξετάστηκε από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, το αρνήθηκε πεισματικά…

Οι ελπίδες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν περιορίζονται όμως όπως όλα δείχνουν μόνο στο πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, το οποίο ίσως να καθυστερήσει και άλλο, λόγω των συνθηκών, αλλά κυρίως σε κάποια στοιχεία που φαίνεται ότι έχουν και τους κάνουν να επιμένουν ως προς το πρόσωπό του.

Σε ότι αφορά τις εργαστηριακές απαντήσεις σίγουρα δεν είναι ενθαρρυντικό ότι καθυστερούν, ωστόσο είναι πολλά τα αντικείμενα που εξετάζονται, μέχρι και εκμαγεία παπουτσιών του 30χρονου μήπως τυχόν ταυτοποιηθούν με το ίχνος από τις σόλες του δράστη, ή τυχόν αποτυπώματα κλπ. Μέχρι πάντως το μεσημέρι της Παρασκευής τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά αλλά υπάρχει πολύς δρόμος να καλυφθεί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε όλα τα αντικείμενα και τα ρούχα.

Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές ερευνούν την πιθανότητα και από μηδενική Αρχή, δηλαδή με την λογική του άγνωστου δράστη που καλούνται να ανακαλύψουν, ωστόσο έχουν επικεντρωθεί έντονα στον 30χρονο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις πάνω σε αυτό το επίπεδο.

Το profiling του “δράκου” από τις Αρχές

Το γενικότερο προφίλ του δράστη δεν φαίνεται να ταιριάζει με αυτή την περίπτωση, αφού σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις ήταν μεν βίαιος άλλα όχι επιδεικνύοντας ακραία βιαιότητα, όπως όλα δείχνουν ότι βίωσε η 69χρονη Αγραφιώτου, ενώ σίγουρα ο δράστης στην περίπτωση της Αγραφιώτου μελέτησε περισσότερο το απόμακρο του χώρου της πράξης του, αντί του 30χρονου που χτυπούσε πρωινές ώρες και σε σημεία που μάλλον σύντομα θα γινόταν αντιληπτός.

Εξαιτίας όμως της χρονικής και της γεωγραφικής σύμπτωσης έχει τραβήξει έντονα το ενδιαφέρον των Αρχών στο πρόσωπό του. Αξιωματικοί της αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση και εξετάζουν το προφίλ του 30χρονου, αναφέρουν ότι μεν στις έξι γνωστές μέχρι σήμερα περιπτώσεις απέτυχε, αλλά προσπάθησε και προσπάθησε έντονα, τραβώντας από τα πόδια τις γυναίκες, προσπαθώντας σε όλες να τραβήξει το παντελόνι, όμως σε ανοιχτό χώρο, πρωινές ώρες και με έντονη αντίσταση ήταν όλα εναντίον του.

Σε κλειστό χώρο που ενδεχομένως γνώριζε, αρκετά κοντά στο κρυσφήγετό του (σπίτι) με πόρτα να κλείνει πίσω του και ένα σκοτεινό κλιμακοστάσιο και πάντα εναντίον μίας 69χρονης και όχι εναντίον μίας νεότερης γυναίκας, τότε οι πιθανότητες θα έγερναν επικίνδυνα υπέρ του…

Εάν μάλιστα την άρπαζε από τα πόδια όπως συνήθιζε να πράττει τότε εύκολα θα μπορούσε το άτυχο θύμα του να πέσει από τις σκάλες με τα γνωστά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται πως και από τις έξι γνωστές υποθέσεις μέχρι σήμερα, για τις οποίες είναι υπεύθυνος ο Εμμανουήλ-Ευθύμιος Κ. υπήρχαν όχι μόνο 30χρονες και 40χρονες γυναίκες αλλά και αρκετά μεγαλύτερες.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Η Ελευθερία Αγραφιώτου βίωσε κυριολεκτικά την κόλαση στα χέρια του αδίστακτου φονιά και ενδεχομένως βιαστή της, που στιγμή δεν έδειξε έλεος… Το πόρισμα του εμπειρότατου ιατροδικαστή κ. Γιώργου Ντιλέρνια, που ολοκλήρωσε χθες το μεσημέρι τη νεκροψία-νεκροτομή της 69χρονης έδειξε πως δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το θύμα έπεσε θύμα εξαιρετικά σκληρής εγκληματικής ενέργειας.

Η αιτία θανάτου της καταλήγει ο ιατροδικαστής είναι αποτέλεσμα πτώσης από ύψος και κλίμακα (σκαλιά) που ως αποτέλεσμα είχε να προκληθούν βαριές κακώσεις κεφαλής, θώρακος και κλείδας, οι οποίες και επέφεραν τον θάνατό της, αφού το σώμα την κατέληξε στο τρίτο υπόγειο μετά την ελεύθερη πτώση από τα σκαλιά του δευτέρου, όπου ο δράστης προφανώς την έσπρωξε.

Η πτώση της από τον δεύτερο στον τρίτο, αποδεικνύεται και από τις σταγόνες αίματος που βρέθηκαν στα σκαλιά μεταξύ δευτέρου και τρίτου υπογείου, αλλά και στον τοίχο του κλιμακοστασίου.

Θεωρεί μάλιστα δεδομένο ότι προηγήθηκε και άσκηση σωματικής βίας πριν το τελικό στάδιο, η οποία όμως είναι δύσκολο να αποδειχθεί στα μαλακά μόρια του προσώπου, αφού λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης (πέραν του μήνα) αυτά τα στοιχεία έχουν αλλοιωθεί.

Πρόσθετα, ο ιατροδικαστής καταλήγει στο συμπέρασμα και από τα στοιχεία της αυτοψίας, πως η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του θύματος ξεκίνησε από εκεί που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της στο δεύτερο υπόγειο του σουπερμάρκετ και εξελίχθηκε μέχρι τα σκαλιά, καταλήγοντας στο τρίτο υπόγειο. Αυτό προκύπτει από το συμπέρασμα ότι το παντελόνι και το εσώρουχο του θύματος βρέθηκαν στα σκαλιά μεταξύ δευτέρου και τρίτου υπογείου, εντός του κλιμακοστασίου, άρα αφού την ακινητοποίησε με χρήση βίας ο δράστης, την οδήγησε μέχρι το σκοτεινό κλιμακοστάσιο μέσω μίας πόρτας στο δεύτερο υπόγειο.

Στο σημείο αυτό γεννάται το ερώτημα, εάν ο δράστης πρώτα βίασε το θύμα στο σημείο που βρέθηκαν τα ρούχα και μετά την πέταξε από τις σκάλες ή την βίασε κάτω στο τρίτο υπόγειο σε αναίσθητη κατάσταση και καθώς ψυχορραγούσε και εν συνεχεία ανέβηκε πάνω και πέταξε τα ρούχα της στα σκαλιά, πάντα μέσα στο κλιμακοστάσιο και καθώς αποχωρούσε.

Λόγω της προχωρημένης όμως αποσύνθεσης και πάλι ήταν αδύνατο να αποδειχθεί με βεβαιότητα ότι έπεσε θύμα βιασμού ή όχι και έτσι αυτό παραμένει να υπάρχει ως συμπέρασμα από τα συνοδά στοιχεία και τον τρόπο που βρέθηκε το θύμα.

Τρίχα δεν κατέστη δυνατό να εντοπισθεί στο σώμα της γυναίκας, ενώ τυχόν σωματικά υγρά στο δέρμα της έχουν επίσης καταστραφεί λόγω της αποσύνθεσης. Παρόλα αυτά, ο ιατροδικαστής έλαβε επίκριμα από τα γεννητικά όργανα του θύματος και όχι μόνο, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή ανάλυση πάντα σε μία προσπάθεια να ανακαλυφθεί τυχόν γενετικό υλικό του δράστη. Παράλληλα, τα ρούχα του θύματος και τα προσωπικά της αντικείμενα επίσης μεταφέρθηκαν όλα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., μήπως από αυτά εξαχθεί τυχόν γενετικό υλικό του δράστη.

Υπενθυμίζεται πως η τσάντα του θύματος βρέθηκε απείραχτη με χρήματα, κινητό τηλέφωνο, ταυτότητα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της Ελευθερίας Αγραφιώτου, τα οποία δεν πήρε ο δράστης μαζί του. Αυτό από μόνο του καθιστά ως ξεκάθαρα σεξουαλικά τα κίνητρα του δράστη και μάλιστα με κτηνώδη ένστικτα και συμπεριφορά.

Στο μεταξύ, οι άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που ερευνούν την υπόθεση Αγραφιώτου, πλέον “χτενίζουν” την περιοχή του σουπερμάρκετ για τυχόν μάρτυρες και τυχόν αξιοποιήσιμα στοιχεία για τον εντοπισμό του αδίστακτου δολοφόνου της, ενώ θα ζητηθεί και πάλι το υλικό του κλειστού κυκλώματος της επιχείρησης ή και παρακείμενων επιχειρήσεων αν και λόγω των πολλών ημερών που έχουν περάσει είναι δύσκολο να έχει κρατηθεί από κάπου υλικό. Τέλος, δεν βρέθηκαν σακούλες σουπερμάρκετ, παρά μόνο η τσάντα της με τα προσωπικά της αντικείμενα, άρα η Αγραφιώτου δεν είχε προλάβει να ψωνίσει στο κατάστημα και αυτό καθιστά ακόμα πιο δύσκολο τον εντοπισμό τυχόν μαρτύρων.

“Πληγωμένος από τις γυναίκες” δήλωσε ο “δράκος” του Αμαρουσίου και “εκδικητής”

Παρότι στην αρχή, ο δράστης δεν δεχόταν τις κατηγορίες σε βάρος του, ενώπιον των αστυνομικών, όταν τον αναγνώρισαν και τα πέντε θύματά του από τις 11 Μαΐου έως και σήμερα, ομολόγησε από μόνος του πως όντως εκείνος ήταν ο επίδοξος βιαστής και πως μάλιστα υπήρχε και έκτο θύμα του, το οποίο δεν γνώριζαν οι Αρχές ότι υπήρχε από τα μέσα Απριλίου. Όταν εντοπίστηκε και αυτή η γυναίκα, κλήθηκε και εκείνη στην Ασφάλεια Αμαρουσίου και τον αναγνώρισε και εκείνη με τη σειρά της.

Όταν τον ρώτησαν οι αστυνομικοί γιατί τα έπραξε όλα αυτά δήλωσε “πληγωμένος από τις γυναίκες” και ειδικά μίας σχέσης που έληξε άδοξα πριν δύο μήνες  με μία Ρουμάνα ιερόδουλη και πως γι αυτό θέλησε να “εκδικηθεί” τις γυναίκες.

Ο δράστης έμενε σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που έστηνε τα “καρτέρια” του για υποψήφια θύματα και μάλιστα στην κατοχή του βρέθηκε και μονωτική ταινία την οποία είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει για να φιμώσει το σημερινό θύμα του και να την δέσει, αλλά δεν πρόλαβε.

Στο πρόσωπο έφερε αμυχές από τις νυχιές των γυναικών. Ο 30χρονος έμενε στο πατρικό του σπίτι μαζί με τον αδερφό του και εργαζόταν ως υπάλληλος σε περίπτερο στο Γαλάτσι. Σε κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα κλομπ. Επίσης στο σπίτι του βρέθηκε ένα βιβλίο το οποίο διάβαζε και είχε εξαιρετικά υποτιμητικό περιεχόμενο και στρεφόταν εναντίον των γυναικών.

Όλα τα κατασχεθέντα αντικείμενα όπως ρούχα, αλλά και το κλομπ θα εξεταστούν και αυτά εργαστηριακά για τυχόν σύνδεσή τους με την υπόθεση Αγραφιώτου.

Νέα προθεσμία, για τη Δευτέρα 30/05, ζήτησε και έλαβε από τον 27ο τακτικό ανακριτή ο 30χρονος “δράκος” του Αμαρουσίου

Ο 30χρονος οδηγήθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου παρέμεινε για λίγα λεπτά έως ότου ο συνήγορός του ζητήσει από τον ανακριτή να του δοθεί περαιτέρω χρόνος ώστε να προετοιμάσει την απολογία του. Ο κατηγορούμενος δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα