Στον εισαγγελέα για τη Χρυσή Αυγή κλήθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Συνολικά 32 δικογραφίες για υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής χειρίζεται ο αρμόδιος εισαγγελέας. Κλήθηκαν και πολιτικοί εκπρόσωποι

Πολιτικοί, εκπρόσωποι των κομμάτων, έχουν κληθεί να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών τη Χρυσής Αυγής.

Ήδη, το πρωί κατέθεσαν στον κ. Βουρλιώτη ως μάρτυρες δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν πάρει συνεντεύξεις από τέως μέλη της Χρυσής Αυγής ή δημοσίευσαν αφηγήσεις για το έργο των μελών του επίμαχου κόμματος, κλπ.

Εξάλλου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας να της διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους, στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε να του διαβαστεί αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την εμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής με μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Κατά το συμβάν αυτό σημειώθηκαν σωματικές βλάβες.

Από τη συγκέντρωση των δικογραφιών οι εισαγγελικοί λειτουργοί προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν υπάρχει ταύτιση προσώπων. Δηλαδή, προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν τα ίδια άτομα συμμετέχουν σε επεισόδια που διαδραματίζονται σε διάφορες περιοχές.

Τι δήλωσαν οι βουλευτές

Εξερχόμενος του γραφείο του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης δήλωσε: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επέδειξε στην αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης, που αποδίδεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι πλημμελείς και έχουν πολιτική στόχευση και σκοπιμότητα, και όχι την αντιμετώπιση του φαινομένου τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε: Για την εγκληματική δράση της ΧΑ, είναι καταπέλτης η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτου, η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που περιέχουν τεκμηριωμένα στοιχεία και αποδίδουν εγκληματικές ευθύνες στη ΧΑ. Η αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου δεν είναι υπόθεση των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών. Για να κλείσει η πόρτα στον φασισμό πρέπει να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και την τρόικα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η διείσδυση της ΧΑ στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό έχει έκταση: Δεν βλέπω τη βούληση από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πραγματικά τους θύλακες. Χρειάζεται εκδημοκρατισμός, όπως ομόθυμα θέλει η πλειοψηφία του λαού και των σωμάτων ασφαλείας, κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας από την πλευρά του, αφού ολοκλήρωσε την μαρτυρική του κατάθεση στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΧΑ δρα εγκληματικά χωρίς κανέναν σεβασμό στη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Σημείωσε ωστόσο ότι η Δημοκρατία αντιδρά, έστω καθυστερημένα, με τρόπο θεσμικό.

Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, κατά την αποχώρησή της από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να πράξει το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, έχει προσέλθει στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: