Την Παρασκευή η απολογία Τομπούλογλου: Στημένη η υπόθεση, δεν ήταν μίζα για μένα, αλλά δωρεά

Την Παρασκευή η απολογία Τομπούλογλου: Στημένη η υπόθεση, δεν ήταν μίζα για μένα, αλλά δωρεά
Ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου οδηγείται από αστυνομικούς στον εισαγγελέα την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, κατηγορούμενος για εκβιασμό και δωροδοκία. Ο 54χρονος Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη την Τρίτη από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός του και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας. Είχε προηγηθεί η καταγγελία του προέδρου διαφημιστικής εταιρείας σύμφωνα με την οποία απαιτούσε τα χρήματα ο κ. Τομπούλογλου για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Χάρη Τομπούλογλου είναι απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και παθητκή δωροδοκία (vid)

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 12:00 ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου.

“Πιστεύω στο Θεό και στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί”, δήλωσε φτάνοντας ο κ. Τομπούλογλου.

“Είναι μια στημένη υπόθεση. Πρόκειται περί σκευωρίας”, ανέφερε σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους. “Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ. η εταιρεία) μήπως κηρυχτεί έκπτωτη” πρόσθεσε.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Χάρη Τομπούλογλου είναι απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και παθητκή δωροδοκία.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία  για να απολογηθεί μέχρι  την Παρασκευή  (27/12)” και μέχρι τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ. Όπως δήλωσε ο συνήγορος του αρνείται όλες τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν δωρεά για το νοσοκομείο

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» συνελήφθη για εκβίαση και παθητική δωροδοκία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του Νοσοκομείου, μετά από διαγωνισμό.

Παράλληλα, συνελήφθη και 40χρονος συνεργός του, ο οποίος κατηγορείται για συναυτουργία στην εκβίαση.

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων.

Χθες δε το μεσημέρι παραδόθηκε στον πρόεδρο του Νοσοκομείου, από άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος προέδρου της διαφημιστικής, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια ο συλληφθείς παρέδωσε τα χρήματα στο συνεργό του. Και οι δύο συνελήφθησαν αμέσως μετά από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα