Συλλήψεις σε ιστορικό Δήμο της Πελοποννήσου για υπόθεση εκβίασης και δωροληψίας

Περιπολικό, Αρχείο
Περιπολικό, Αρχείο EUROKINISSI

Μία δημοτική υπάλληλος συνελήφθη για εκβιασμό και δωροληψία σε βάρος ενός ξυλουργού που είχε αναλάβει ένα έργο επισκευών στην στέγη δημοτικού σχολείου της περιοχής-Στην δικογραφία έχει συμπεριληφθεί και ο Δήμαρχος της περιοχής με την μεγάλη ιστορική και αρχαιολογική σημασία, με το ενδεχόμενο της συνέργειας.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνήθηκε υπόθεση δωροληψίας υπαλλήλου και εκβίασης, σε μεγάλο Δήμο της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας για εκβιαστική απαίτηση χρηματικού ποσού, από μία 38χρονη δημοτικό υπάλληλο και πρώην πρόεδρο των σχολικών επιτροπών της Πρωτοβάθμιας στην περιοχή, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, ενώ κατασχέθηκε προσημειωμένο το χρηματικό ποσό.

Πιο συγκεκριμένα, ένας ξυλουργός φέρεται να είχε να αναλάβει να φέρει σε πέρας επισκευές της τάξεως των 9.500 ευρώ στην στέγη δημοτικού σχολείου της περιοχής. Όταν ολοκλήρωσε τις εργασίες και ζήτησε να πληρωθεί, η υπεύθυνη δημοτική υπάλληλος φέρεται να του ζήτησε 2.000 ευρώ για να εξοφληθεί.

Εκείνος αρνήθηκε και κατήγγειλε το γεγονός στον Δήμαρχο όπου όπως κατήγγειλε στις Αρχές, εκείνος φέρεται να του υπέδειξε να δεχτεί και να υπογράψει κάποια γραμμάτια μαζί της.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και αφού προσημειώθηκαν τα χρήματα πήγε να τα δώσει στην δημοτική υπάλληλο και μόλις τα παρέλαβε, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψή της.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης διερευνήθηκε η εμπλοκή επιπλέον προσώπου και συγκεκριμένα του Δημάρχου που έχει συμπεριληφθεί για ενδεχόμενη συνέργεια στη συγκεκριμένη δικογραφία, εκτός αυτοφώρου, ενώ το σχετικό προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές του Ναυπλίου.

Από την ΕΛ.ΑΣ., υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: