Συλλήψεις σε καταυλισμούς σε Κορινθία και Αργολίδα

Συλλήψεις σε καταυλισμούς σε Κορινθία και Αργολίδα
Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και του Άργους την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ) G4PHOTOS

Συλλήψεις και προσαγωγές σε Κορινθία και Αργολίδα σε καταυλισμούς Αθίγγανων

Το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση, κυρίως σε καταυλισμούς Ρομά.

Από την πλευρά της η Αστυνομία κάνει λόγο για επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η οποία παρουσιάζει αυξηντικές τάσεις στην Πελοπόννησο.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 44 άτομα και έχουν προσαχθεί 95.

Η επιχείρηση διεξάγεται στα Εξαμίλια Κορινθίας και στην ευρύτερη περιοχή του Άργους και μέχρι αργά το απόγευμα είχαν ελεγχθεί συνολικά 212 άνθρωποι και 75 οχήματα, προσήχθησαν 95, εκ των οποίων 65 Έλληνες και 30 αλλοδαποί, και έχουν συλληφθεί 44 πολίτες.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν 27 στην Κορινθία και 17 στην Αργολίδα και κατηγορούνται 11 Ρομά για κλοπή ρεύματος, πέντε Ρομά για διακεκριμένες κλοπές, τέσσερις Ρομά για ναρκωτικά.

Συνελήφθησαν επίσης δύο άτομα για όπλα και ναρκωτικά, επτά σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης, επτά αλλοδαποί για παραεμπόριο, δύο αλλοδαποί για υγειονομικές παραβάσεις, τρεις αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα, δύο για παραβάσεις του ΚΟΚ και ένας αλλοδαπός για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Εξάλλου, έχουν βεβαιωθεί 70 παραβάσεις για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και πέντε πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ έχουν κατασχεθεί δύο κυνηγητικά όπλα, δύο πιστόλια replica, ένα διπλό γκλομπ, ένα φυσίγγιο 0,22, μία βαλλίστρα, πέντε γραμμάρια ηρωίνης, 455 γραμμάρια χασίς, 5 ναρκωτικά χάπια, ένα ξίφος, 11 δενδρύλλια χασίς, δύο δίκυκλα, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, φορητοί Η/Υ, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, γεωργικά εργαλεία κλπ) και είδη παραεμπορίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα