Συμμορία Αλβανών ληστών είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Κεντρική Εύβοια

Στιγμιότυπο από την στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο στην Αθήνα την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο στην Αθήνα την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των τριών δραστών. Ένας εξ αυτών ενέχεται σε τρεις ακόμη ληστείες, οι οποίες εξιχνιάσθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν τρία Εντάλματα Σύλληψης και μία καταδικαστική Απόφαση

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο υποθέσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στις οικίες τους, καθώς και τρεις υποθέσεις κλοπών από εξοχικές κατοικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές της Κεντρικής Εύβοιας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών Αλβανών, ηλικίας 30, 28 και 21 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης ληστειών, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβασης του νόμου περί όπλων, πρόκλησης σωματικών βλαβών και παράνομης κατακράτησης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση να περίπτωση, διέπραξαν από τα τέλη Οκτωβρίου έως και τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014, τις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

-Ληστεία σε βάρος 84χρονης, στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, όπου βραδινές ώρες της 23-11-2014,ο 30χρονος και ο 28χρονος αφού παραβίασαν τη κεντρική είσοδο της οικίας, ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη με την απειλή μαχαιριού, άσκησαν σε βάρος της σωματική βία και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και μικρό χρηματικό ποσό.

-Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, σε οικισμό της Γλυφάδας Μεσσαπίων Ευβοίας, όπου πρωινές ώρες της 29-11-2014, ο 30χρονος και ο 21χρονος, φορώντας κουκούλες full – face , εισήλθαν στην οικίας τους και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 83χρονο και την 84χρονη σύζυγο του και αφαίρεσαν 15.000 ευρώ, καθώς και διάφορα χρυσαφικά.

-Κλοπές σε τρεις εξοχικές κατοικίες, στην περιοχή της Γλυφάδας Μεσσαπίων Ευβοίας, όπου το χρονικό διάστημα από 30-10 έως και 01-12-2014, ο 30χρονος και ο 21χρονος, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, διάφορα είδη ένδυσης, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και άλλα αντικείμενα των παθόντων.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος ενέχεται στη διάπραξη τριών ακόμη ληστειών, οι οποίες εξιχνιάσθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και οι οποίες διαπράχθηκαν το Δεκέμβριο του 2013 στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούν τρία Εντάλματα Σύλληψης της Ανακρίτριας Α’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, για διάπραξη ληστειών και παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς και μία καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας, με ποινή κάθειρξης 8 ετών για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: