Συνελήφθη 41χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη 41χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχε με στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, σε διεθνή επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 41χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στην Αττική

Στα χέρια των αντρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε ένας ένας 41χρονος Έλληνας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχε με στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, σε διεθνή επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 41χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στην Αττική και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης διεξήγαγε χθες νομότυπη έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του δράστη και στα ψηφιακά μέσα που κατείχε και διαχειριζόταν. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακό μέσο αναπαραγωγής εικόνας και ήχου, εσωτερικός σκληρός δίσκος και εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση. Ο 41χρονος δράστης, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188

  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

SHARE:

24Media Network