Συνελήφθη η γυναίκα – σύνδεσμος μεταξύ Ξηρού και Πυρήνων της Φωτιάς

Συνελήφθη η γυναίκα – σύνδεσμος μεταξύ Ξηρού και Πυρήνων της Φωτιάς
ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ /PHASMA / Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ευρωκίνηση

Η 36χρονη από τη Σαλαμίνα, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, αποτελούσε το μεσάζοντα του "Μανώλη της 17Ν", αλλά και των Πυρήνων της Φωτιάς

Συνελήφθη 36χρονη από τη Σαλαμίνα με την κατηγορία της ένταξης στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι αστυνομικές αρχές εξέδωσαν σήμερα σχετική ανακοίνωση, στην οποία και αναφέρεται η σύλληψη της γυναίκας κατά της οποίας είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα.

Η γυναίκα σύνδεσμος ανάμεσα στους Πυρήνες και το Χριστόδουλο Ξηρό, φαίνεται πως είναι προσωπική φίλη του
“Μανώλη” της 17 Νοέμβρη, αλλά και της μητέρας ενός εκ των κατηγορουμένων ως ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο ρόλος της 36χρονης ήταν διαμεσολαβητικός και κυρίως σε ό, τι έχει να κάνει με τις προσωπικές σχέσεις του Χριστόδουλου Ξηρού. Για παράδειγμα, αποτελούσε το πρόσωπο που ερχόταν σε επαφή με φίλη του περιβάλλοντος Ξηρού, προκειμένου να της προσφέρει κάποιο δώρο χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί αυτοπροσώπως. Παράλληλα ήταν ο μεσάζοντας ανάμεσα στην Αγγελική και τους Πυρήνες, χάρη στην σχέση της με μητέρα ενός εκ των εγκεφάλων της οργάνωσης.

Η σύλληψη έρχεται μόλις μια μέρα μετά τις προσαγωγές δύο συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού που είχαν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στις φυλακές και τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Σε συνέχεια χθεσινών Ανακοινώσεων από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και τη σύλληψη δύο ημεδαπών, ανακοινώνεται ότι συνελήφθη επιπλέον, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, 36χρονη ημεδαπή, σε εκτέλεση σχετικού Εντάλματος του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η 36χρονη εντοπίστηκε χθες (28.02.2015) το απόγευμα, σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων και ενδελεχών ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), και συνελήφθη βάσει του εντάλματος με την κατηγορία της ένταξης στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η συλληφθείσα προσάγεται σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση του σχετικού Εντάλματος.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα