Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ

Ένας 30χρονος Αλβανός, επικεφαλής της γνωστής συμμορίας με τα Καλάσνικοφ έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ. Ο νεαρός συμμετείχε σε τρεις εγκληματικές ομάδες

Στη σύλληψη ενός 30χρονου Αλβανού ως επικεφαλής σε τρεις συμμορίες, ανάμεσά τους και αυτή της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ, προχώρησε η αστυνομία.

Ο 30χρονος, γνωστός και ως “Τόνυ” διέπραττε μαζί με Έλληνες, Ρουμάνους και Αλβανούς ληστείες ένοπλες ληστείες με την απειλή καλάσνικοφ, σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ, περίπτερα και άλλα καταστήματα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κατά την διάρκεια του τελευταίου διμήνου ο συλληφθείς, μαζί με τους συνεργούς του που αναζητούνται, διέπραξε επτά ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο σε σούπερ μάρκετ, και από μία σε περίπτερο, ταβέρνα, ζαχαροπλαστείο και μια σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου.

Επίσης διέπραξε μία  κλοπή Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου.

Σημειώνεται ότι δεν είχε καμία σχέση με τον βιασμό γυναίκας σε σπίτι της Γλυφάδας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοκαΐνη βάρους 1,1 γραμμ., το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ, ένας φορητός υπολογιστής, ένα κυνηγετικό μαχαίρι, τρείς κάρτες SΙΜ κινητής τηλεφωνίας και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έχουν επιπλέον σχηματισθεί, κατά το έτος 2011, τρεις δικογραφίες σε βάρος του, από τις οποίες προκύπτει ότι ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του (τέσσερις -4- εκ των οποίων έχουν συλληφθεί) έχουν διαπράξει μια ανθρωποκτονία, μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και σαράντα τέσσερις ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε στην οδό Αχαρνών όταν και πυροβόλησε κάποιον.

Η ανθρωποκτονία σημειώθηκε στο Μενίδι, σε ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένων. Ο 84χρονος αρνήθηκε να του δώσει τα κλειδιά εσωτερικής πόρτας που οδηγούσε σε κατάστημα με χρυσαφικά και τότε εκείνος τον έσπρωξε.

Ο ηλικιωμένος έπεσε και χτύπησε άσχημα και κατέληξε δύο μέρες αργότερα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα