Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας αστυνομικών στο Ρέντη – Τον καταζητούσαν οι Αρχές

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας αστυνομικών στο Ρέντη – Τον καταζητούσαν οι Αρχές
ΡΕΝΤΗ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΖΙΠ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στα χέρια των αστυνομικών, ο ομογενής από το Καζακστάν που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη. Εντοπίστηκε στο Μενίδι (Pics+Vids)

Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη τον Μάρτιο του 2011.

Ο συλληφθείς αναζητείτο για περισσότερο από έναν χρόνο. Η σύλληψη έγινε το βράδυ της Τετάρτης.

Ο καταζητούμενος εμφανίζονταν κατά τη διάρκεια της δίκης εμφανιζόταν κανονικά στο δικαστήριο, όμως την τελευταία ημέρα, βλέποντας προφανώς πως δεν θα αποφύγει την καταδίκη, εξαφανίστηκε και από τότε αναζητούνταν.

Το χρονικό της τραγωδίας στο Ρέντη

Την πρώτη Μαρτίου 2011 δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν, μετά από ενέδρα θανάτου στις 18:50 στο Ρέντη.

Οι δύο νεκροί αστυνομικοί ήταν μόλις 22 ετών, ο ένας από το Περιστέρι και ο άλλος από το Ρέθυμνο Κρήτης. Σοβαρά, αλλά πιθανόν εκτός κινδύνου, είναι ο τρίτος αστυνομικός, ενώ ελαφρά στο πόδι τραυματίστηκε ο τέταρτος.

???oS S???????? ????? ?U??? ?? P???c???? (EUROKINISSI/EM????I???) Eurokinissi

Πώς στήθηκε η ενέδρα θανάτου

Όλα ξεκίνησαν μετά την καταγγελία στην αστυνομία για ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, σύμφωνα με την οποία τρεις δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, διέφυγαν με κλεμμένο γκρι αυτοκίνητο μάρκα Volvo. Οι πινακίδες του είχαν κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου 2011, από τη Νέα Ερυθραία.

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού με κατεύθυνση προς τον Πειραιά και το ακολούθησαν.

Ξεκίνησε καταδίωξη. Το αυτοκίνητο μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στο Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στο σημείο αυτό το ΙΧ σταμάτησε ξαφνικά σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν και γάζωσαν τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Στην συνέχεια ξαναμπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς.

“Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με τους τέσσερις να τραυματίζονται και δύο δυστυχώς να καταλήγουν.

Επίσης βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.

Δυνάμεις της αστυνομίας εντόπισαν το κλεμμένο Volvo στο Μοσχάτο, στη οδό Κωνσταντινουπόλεως και Παλαιολόγου και μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα