Συνελήφθησαν διακινητές ναρκωτικών στον Πειραιά με μίνι οπλοστάσιο

Συνελήφθησαν διακινητές ναρκωτικών στον Πειραιά με μίνι οπλοστάσιο
Μίνι οπλοστάσιο είχαν διακινητές ναρκωτικών που συνελήφθησαν στον Πειραιά ΕΛΑΣ

Στην κατοχή τους οι συλληφθέντες πέρα από τις ποσότητες ναρκωτικών είχαν πλήθος από πιστόλια, κοντόκαννη, χειροβομβίδες, χατζάρα, ακόμα και μπρελόκ όπλο

Συνελήφθησαν στην Δραπετσώνα και στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρία άτομα (δύο Έλληνες και ένας Αλβανός), για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται συνεργός τους.

Στο πλαίσιο δράσεων της Δίωξης για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων στη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Κατόπιν των ανωτέρω, μετά από στοχευμένες έρευνες, κατελήφθησαν οι Έλληνες να κατέχουν από κοινού με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων, καθώς και πλήθος όπλων και αντικειμένων που υπάγονται στο Νόμο περί όπλων. Εν συνεχεία, σε ακόλουθη έρευνα κατελήφθη και ο αλλοδαπός να κατέχει ποσότητες ναρκωτικών και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.128 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 58 γραμμ. κοκαΐνης, 55 φαρμακευτικά δισκία, 310 γραμμ. σκόνης για νόθευση, 3 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 3 πιστόλια, πιστόλι μπρελόκ, πιστόλι ρέπλικα, επαναληπτική καραμπίνα, 280 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 4 γεμιστήρες, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 4 ζυγαριές ακριβείας, 4 σιδερογροθιές, τσεκούρι, ξύλινο ρόπαλο, χατζάρα με μήκος 47 εκατοστών, 11 μαχαίρια, στιλέτο, πεταλούδα, 3 σουγιάδες, ζεύγος χειροπέδες, το χρηματικό ποσό των 33.500 ευρώ, ασύρματος, θήκη για πιστόλι και υδραυλική πρέσα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Σύλληψη διακινητή ναρκωτικών και στην Βάρη

Σε μία άλλη περίπτωση, στην Βάρη αυτή τη φορά, συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 22χρονος Έλληνας για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο κώδικα αντιντόπινγκ του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση του ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και φαρμακευτικών δισκίων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκε ο 22χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Κατόπιν των ανωτέρω, κατελήφθη να κατέχει με σκοπό τη διακίνηση, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 γραμμ. κοκαΐνης, 24 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 2,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 46 ναρκωτικά δισκία, πιστόλι, δύο γεμιστήρες, 70 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μεταλλικό πτυσσόμενο κλομπ, δύο αναδιπλούμενους σουγιάδες, 250 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας, φορέας παραλλαγής με σιδερένιες πλάκες, διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα και μεταλλικός τρίφτης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα