Τα χρήματα από την πώληση ακινήτου του Μένη Κουμανταρέα ήταν κίνητρο των δολοφόνων του

Τα χρήματα από την πώληση ακινήτου του Μένη Κουμανταρέα ήταν κίνητρο των δολοφόνων του

Είχε δοκιμάσει ξανά ο δράστης να ληστέψει τον Μένη Κουμανταρέα, πριν περίπου δύο μήνες!

Η γνώση του 26χρονου Στεφάν Ματασαρεάνου για τα περίπου 150.000 ευρώ που είχε λάβει ο 83χρονος συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας, ως αντίτιμο για την πώληση ενός ακινήτου του στην Κηφισιά, το περασμένο Μάιο «όπλισε» την επιμονή και το χέρι του… Όπως προέκυψε από την έρευνα των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο νεαρός Στεφάν που είχε στενή σχέση με τον συγγραφέα από τα 16 του κιόλας χρόνια, όταν τον γνώρισε για πρώτη φορά  σε ένα μπαρ της οδού Βεραντζέρου, όπου σύχναζε ο ηλικιωμένος, είχε συχνά οικονομικές απολαβές από τον συγγραφέα. Από την στιγμή που έμαθε όμως για τα χρήματα αυτά από τον ίδιο τον Μένη Κουμανταρέα άρχισε επίμονα να του ζητάει δάνειο.

Ο ηλικιωμένος δεν δεχόταν να του δώσει χρήματα και το τελευταίο δίμηνο άρχισε να γίνεται ακόμα πιο πιεστικός ο νεαρός και με συχνές τηλεφωνικές ενοχλήσεις προς το θύμα αλλά και από κοντά. Μάλιστα, το θύμα είχε εκμυστηρευτεί σε έναν φίλο του, πως πριν περίπου δύο μήνες και ενώ έμπαινε στην είσοδο του σπιτιού του, στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη, δύο κουκουλοφόροι άντρες, που βγήκαν από το ασανσέρ, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και εκείνος πρόλαβε να μπει στο διαμέρισμα και να κλειδώσει. Τότε, ο συγγραφέας είχε πει στον φίλο του, πως ήταν σίγουρος ότι ο ένας από τους δύο άντρες που αποπειράθηκε να του επιτεθεί, ήταν ο 26χρονος Στεφάν.

Ο φίλος του συγγραφέα κατέθεσε στις Αρχές αυτή την στιχομυθία με το θύμα και οι αστυνομικοί την συμπεριέλαβαν στα χαμένα κομμάτια του «παζλ» τα οποία όλα μαζί καταδείκνυαν το θύμα. Βεβαίως, αυτή η μαρτυρία δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με τρόπο που να στοιχειοθετούσε ως πρόσθετη κατηγορία και μία παλαιότερη απόπειρα ληστείας εναντίον του θύματος, ωστόσο είχε την σημασία της για τις Αρχές. Πρόσθετα, τα αποτυπώματά του βρέθηκαν σε 9 σημεία του διαμερίσματος συν την κουπαστή στην σκάλα του ισογείου, αφού όπως προέκυψε, ο δύο δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον ηλικιωμένο από τις 05:30 και το απόγευμα στο ισόγειο της πολυκατοικίας, μέχρι τις 11 το βράδυ που έφυγαν από το σπίτι, μετά την δολοφονία.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που «έκαψαν» τους δολοφόνους

Τα αποτυπώματά του Στεφάν, τα είχαν οι Αρχές από πέρυσι τον Μάιο όταν είχε συλληφθεί στον αερολιμένα Χανίων για πλαστό διαβατήριο. Το κινητό που ανήκε σε έναν Πακιστανό, αλλά το χρησιμοποιούσε εκείνος επίσης τον πρόδωσε, συν του γεγονότος, ότι κεραία κινητής τηλεφωνίας έδειξε λήψη σήματος στο κινητό του, στην διεύθυνση του θύματος το βράδυ της δολοφονίας. Ακόμα και γεννητικό υλικό όμως ήταν ανάμεσα στα ευρήματα των Αρχών, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τον δράστη και πλέον όλα είχαν τελειώσει για εκείνον. Εντός του διαμερίσματος κατάλαβαν οι αστυνομικοί, ότι οι δράστες έδειξαν μεγάλη επιμονή στο να εντοπίσουν τα χρήματα της πώλησης του ακινήτου. Μάλιστα, εντοπίστηκε ακόμα και αποτύπωμα του Στεφάν σε ανοιγμένο τραπεζικό φάκελο του Alpha Bank.

Ο Στεφάν Ματασαρεάνου και ο 29χρονος συνεργός του Κοσμίν Γκαϊτάν δεν κατάφεραν να εντοπίσουν πάντως χρυσές λίρες Αγγλίας αξίας 5.000 ευρώ που είχε κρυμμένες στο σπίτι ο 83χρονος συγγραφέας και ανακάλυψαν οι αστυνομικοί. Άγνωστο παραμένει τι έγιναν τα χρήματα της πώλησης του σπιτιού, αφού δεν εντοπίστηκε ούτε τραπεζικός λογαριασμός με αυτά τα χρήματα, αλλά ούτε φαίνεται να προκύπτουν  αγορές μεγάλης αξίας από τους δράστες αυτήν την περίοδο, αν και οι Αρχές εικάζουν πως ο Γκαϊτάν είναι εκείνος που ίσως γνωρίζει που βρίσκονται αυτά τα χρήματα, εάν και εφόσον τα βρήκαν στο διαμέρισμα του ηλικιωμένου και τελικά τα πήραν. Ο Στεφάν στην αρχή δεν συνεργάστηκε καθόλου με τους αστυνομικούς κατά την ανάκριση, ωστόσο στη συνέχεια τους έδωσε και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του συνεργού του και τους υπέδειξε το προφίλ του στο Facebook από το οποίο προέκυψαν και οι φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους οι  Αρχές και έδωσαν στην δημοσιότητα για τον εντοπισμό του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα