Ταυτοποιήθηκε 32χρονος για ληστείες σε βάρος μαθητών κοντά σε σχολεία

ΝΑΥΠΛΙΟ-Συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που γίνονται σήμερα σε όλη την χώρα, οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Ναυπλίου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και στο δημαρχείο όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και διαμαρτυρήθηκαν για τις λυόμενες αίθουσες (φωτο) που βρίσκονται στα σχολεία τους,χωρίς θέρμανση και για την καθαριότητα.
Το συντονιστικό μαθητών σε ανακοίνωση του τονίζει:
Έχουμε πείρα! Ότι κατακτήσαμε, το κερδίσαμε με τους αγώνες μας!
Παλεύουμε για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!!!
Όλα όσα ζούμε στην καθημερινότητά μας, μέσα και έξω από τα σχολεία μας αποδεικνύουν την ανάγκη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας!
Διεκδικούμε:
Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ. Κανένας μαθητής στο δρόμο.
  Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!).
  Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη λειτουργία των σχολείων μας.
  Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας.
  Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Βιβλία σε όλα τα σχολεία. Να μην πληρώνουμε για τα ξενόγλωσσα βιβλία.
  Να ξεκινήσει τώρα σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.
  Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές/τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
  Τώρα έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές μας. Να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν χωρίς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
  Δωρεάν είσοδος των μαθητών
ΝΑΥΠΛΙΟ-Συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που γίνονται σήμερα σε όλη την χώρα, οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Ναυπλίου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και στο δημαρχείο όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και διαμαρτυρήθηκαν για τις λυόμενες αίθουσες (φωτο) που βρίσκονται στα σχολεία τους,χωρίς θέρμανση και για την καθαριότητα. Το συντονιστικό μαθητών σε ανακοίνωση του τονίζει: Έχουμε πείρα! Ότι κατακτήσαμε, το κερδίσαμε με τους αγώνες μας! Παλεύουμε για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!!! Όλα όσα ζούμε στην καθημερινότητά μας, μέσα και έξω από τα σχολεία μας αποδεικνύουν την ανάγκη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας! Διεκδικούμε: Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ. Κανένας μαθητής στο δρόμο. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!). Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη λειτουργία των σχολείων μας. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Βιβλία σε όλα τα σχολεία. Να μην πληρώνουμε για τα ξενόγλωσσα βιβλία. Να ξεκινήσει τώρα σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη. Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές. Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές/τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα. Τώρα έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές μας. Να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν χωρίς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Δωρεάν είσοδος των μαθητών EUROKINISSI

Πρόκειται για 32χρονο αλλοδαπό, υπεύθυνο για πλήθος ληστειών σε βάρος ανήλικων μαθητών πλησίον σχολικών συγκροτημάτων- Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 8 ληστείες σε βάρος συνολικά 21 ανήλικων μαθητών

Ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων τα στοιχεία του δράστη που είναι υπεύθυνος για πλήθος περιστατικών ληστειών σε βάρος ανήλικων μαθητών, πλησίον σχολικών συγκροτημάτων, στις περιοχές κυρίως των Πατησίων και της Κυψέλης.

Πρόκειται για έναν 32χρονο Αλβανό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστείες κατ' εξακολούθηση. Ως προς τον τρόπο δράσης του, ο 32χρονος κινούμενος πέριξ σχολικών συγκροτημάτων, εντόπιζε ανήλικους μαθητές, από τους οποίους αφαιρούσε τα κινητά τους τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά, με την απειλή σωματικής βίας και μαχαιριού.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 8 περιπτώσεις ληστειών σε βάρος συνολικά 21 ανήλικων μαθητών. Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος αναζητείται.

ADVERTISING

SHARE: