Τεράστια καλλιέργεια ινδικής κάνναβης σε αγρόκτημα στην Κεφαλονιά

ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΕΚΤΑΣΗΣ 24 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και  επίπονες - μεθοδικές έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται στην καλλιέργεια ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία προόριζαν για περαιτέρω διακίνηση και εμπορία στο εσωτερικό της χώρας μας.
Εντοπίστηκαν εννέα (9) μεγάλες "φυτείες", με περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια κάνναβης, σε δυσπρόσιτη, δύσβατη και σε μεγάλο υψόμετρο (άνω των 900μ.) δασική περιοχή της Ρεντίνας του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας, η οποία γειτνιάζει με τους Νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Οι "φυτείες" ήταν σε διαφορετικά σημεία και κάλυπταν συνολική έκταση 24,5 στρεμμάτων περίπου. 
Ειδικότερα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 41, 44 και 38 ετών αντίστοιχα και τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας είχαν συστήσει εγκληματική "ομάδα" με διαρκή δράση, δομή και ρόλους, η οποία προέβαινε σε εκτεταμένη καλλιέργεια κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία. 
Συγκεκριμένα, υπό την εποπτεία του 41χρονου και του 44χρονου ημεδαπού και με την άμεση καθοδήγηση - επιτήρηση του 38χρονου ημεδαπού, οι τέσσερις (4) αλλοδαποί δράστες προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες στις συγκεκριμένες "φυτείες". Παράλληλα διέμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα εντός των "φυτειών", από τα οποία ταυτόχρονα επιτηρούσαν και κατόπτευαν την ευρύτερη περιοχή,  ώστε άμεσα και έγκαιρα να αντιλαμβάνονται τυχόν προσέγγιση των διωκτικών Αρχών. Σημειώνεται ότι η χωροθέτηση των παραπηγμάτων παρείχε πλήρη κατόπτευση του περιβάλλοντα χώρου σε απόσταση άνω των 10 χιλιομέτρων.      
Στα παραπήγματα βρέθηκαν  μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οικιακά σκεύη, είδη κλινοστρωμνής, συσσωρευτές αυτοκινήτων με ενσωματωμένους φορτιστές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα, που τους παρείχαν τη δυνατότητα να διαβιούν εκεί για μεγά
ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΕΚΤΑΣΗΣ 24 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Εξαρθρώθηκε, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επίπονες - μεθοδικές έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται στην καλλιέργεια ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία προόριζαν για περαιτέρω διακίνηση και εμπορία στο εσωτερικό της χώρας μας. Εντοπίστηκαν εννέα (9) μεγάλες "φυτείες", με περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια κάνναβης, σε δυσπρόσιτη, δύσβατη και σε μεγάλο υψόμετρο (άνω των 900μ.) δασική περιοχή της Ρεντίνας του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας, η οποία γειτνιάζει με τους Νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Οι "φυτείες" ήταν σε διαφορετικά σημεία και κάλυπταν συνολική έκταση 24,5 στρεμμάτων περίπου. Ειδικότερα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 41, 44 και 38 ετών αντίστοιχα και τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας είχαν συστήσει εγκληματική "ομάδα" με διαρκή δράση, δομή και ρόλους, η οποία προέβαινε σε εκτεταμένη καλλιέργεια κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία. Συγκεκριμένα, υπό την εποπτεία του 41χρονου και του 44χρονου ημεδαπού και με την άμεση καθοδήγηση - επιτήρηση του 38χρονου ημεδαπού, οι τέσσερις (4) αλλοδαποί δράστες προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες στις συγκεκριμένες "φυτείες". Παράλληλα διέμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα εντός των "φυτειών", από τα οποία ταυτόχρονα επιτηρούσαν και κατόπτευαν την ευρύτερη περιοχή, ώστε άμεσα και έγκαιρα να αντιλαμβάνονται τυχόν προσέγγιση των διωκτικών Αρχών. Σημειώνεται ότι η χωροθέτηση των παραπηγμάτων παρείχε πλήρη κατόπτευση του περιβάλλοντα χώρου σε απόσταση άνω των 10 χιλιομέτρων. Στα παραπήγματα βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οικιακά σκεύη, είδη κλινοστρωμνής, συσσωρευτές αυτοκινήτων με ενσωματωμένους φορτιστές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα, που τους παρείχαν τη δυνατότητα να διαβιούν εκεί για μεγά EUROKINISSI

Οι Αρχές της Κεφαλονιάς εντόπισαν και κατάσχεσαν 143 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε αγρόκτημα 36χρονου

Μια τεράστια καλλιέργεια ινδικής κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κεφαλονίας, σε αγρόκτημα 36χρονου ημεδαπού.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν 143 δενδρύλλια ύψους από 10 εκατοστά έως 1,3 μέτρα περίπου, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 36χρονου πραγματοποιήθηκαν κατά την εξέλιξη αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης χθες το μεσημέρι, κατά την οποία διαπιστώθηκε η συστηματική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο 36χρονος είχε καλλιεργήσει στην αυλή του μικρό αριθμό δενδρυλλίων , ενώ σε συνέχεια των ερευνών εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλες καλλιέργειες τα 143 δενδρύλια.

Ο 36χρονος με την κατηγορία της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, που τον βαρύνει στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: