Τεράστια οικονομική απάτη με εμπλοκή του Επίτιμου Πρόξενου της Ελλάδας στην Ουκρανία

Τεράστια οικονομική απάτη με εμπλοκή του Επίτιμου Πρόξενου της Ελλάδας στην Ουκρανία

Τεράστια οικονομική απάτη με offshore και δεκάδες θύματα. Σε εξέλιξη ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου για την εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα, μέσω της σύστασης πολύπλοκων εταιρικών σχημάτων –Funds και χρησιμοποιώντας Offshore εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς «παραδείσους» δεκάδων χωρών παγκοσμίως, εξαπατούσαν επενδυτές από διάφορες χώρες καθώς και στην Ελλάδα, υποσχόμενοι στα θύματά τους μεγάλα κέρδη και αποδόσεις, τα οποία καρπώνονταν.

Έως τώρα έχουν συλληφθεί με εντάλματα που έχουν εκδοθεί σε βάρος τους, τα 5 αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε άλλα 25 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Έλληνας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην Ουκρανία, o ο οποίος μάλιστα ήταν και επίτιμος πρόξενος στην χώρα αυτή, ενώ πρωταγωνιστής στην υπόθεση φέρεται και ένας 47χρονος Έλληνας χρηματιστής, παλιός γνώριμος των Αρχών, με «ειδικότητα» στα διεθνή χρηματιστήρια και επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων σε συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το ΣΔΟΕ για υπόθεση “πυραμίδας”.

Η λεία των απατεώνων από την μέχρι τώρα δραστηριοποίησή τους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα τους είναι 60-70, κυρίως στη Μ. Βρετανία, ενώ η κύρια Offshore τους είχε έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους. Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ έρευνες γίνονται παράλληλα στη Μ.Βρετανία και την Ουκρανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα