Τέσσερις τελικά οι Ρουμάνοι ιερείς ανάμεσα στους συλληφθέντες για την κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Χαράλαμπου

Τέσσερις τελικά οι Ρουμάνοι ιερείς ανάμεσα στους συλληφθέντες για την κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Χαράλαμπου

Ο 21χρονος Ρουμάνος ιερέας εκμεταλλευόμενος το γεγονός, ότι οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του απασχολούσαν σκόπιμα τον υπεύθυνο της Ιεράς Μονής, με την χρήση νυχοκόπτη, παραβίασε την προθήκη όπου φυλασσόταν το Ιερό Λείψανο της αριστερής Χείρας του Αγίου Χαράλαμπου και το αφαίρεσε

Τον …Θεό τους δεν είχαν τελικά τέσσερις Ρουμάνοι παπάδες, που έφτασαν στο σημείο να βεβηλώσουν, να παραβιάσουν με …νυχοκόπτη την προθήκη που φυλασσόταν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαράλαμπου στο Μέγα Σπήλαιο, να το κλέψουν και να το πετάξουν σε χαράδρα!

Η κλοπή που έγινε χθες το μεσημέρι στα Καλάβρυτα και εντός της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, όπου την είχε επισκεφθεί γκρουπ Ρουμάνων προσκυνητών, εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στα Καλάβρυτα, τέσσερις Ρουμάνοι ιερείς, ηλικίας 44, 41, 33 και 21 ετών και ακόμα ένας 26χρονος ομοεθνής τους προσκυνητής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία.

Τέσσερις τελικά οι Ρουμάνοι ιερείς ανάμεσα στους συλληφθέντες για την κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Χαράλαμπου

Από την προανάκριση που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι οι δράστες ενεργώντας από κοινού, χθες το μεσημέρι, επισκέφτηκαν με τουριστικό λεωφορείο την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, ως μέλη γκρουπ προσκυνητών, που αποτελούνταν από συνολικά 56 ομοεθνείς τους.

Κατά την ξενάγησή τους στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου και συγκεκριμένα, στον χώρο όπου εκτίθενται τα Ιερά Λείψανα, ο 21χρονος ιερέας εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του απασχολούσαν σκόπιμα τον υπεύθυνο της Ιεράς Μονής, με την χρήση …νυχοκόπτη, παραβίασε την προθήκη όπου φυλασσόταν το Ιερό Λείψανο της αριστερής χείρας του Αγίου Χαραλάμπου και το αφαίρεσε.

Στη συνέχεια, το παρέδωσε στον 26χρονο συνεργό του, ο οποίος το έκρυψε μέσα στα ρούχα του και αποχώρησαν προς τον χώρο στάθμευσης του λεωφορείου. Οι δράστες απέκρυψαν αρχικά, το Ιερό Λείψανο εντός του λεωφορείου, ενώ στη συνέχεια το μετέφεραν σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή, σε κοντινή απόσταση από το δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή και από τον χώρο στάθμευσης του λεωφορείου, όταν είδαν τα περιπολικά που έφταναν στο σημείο, αμέσως μετά την κλήση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής στις Αρχές, καθώς στο μεταξύ αντιλήφθηκε την απώλεια του Ιερού Λειψάνου.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, υπό την εποπτεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, του Τμήματος Τροχαίας Αιγίου και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό, την άμεση ακινητοποίηση του λεωφορείου που μετέφερε τους προσκυνητές και τη σύλληψη των δραστών.

Από τις συντονισμένες έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί και κατά το προανακριτικό έργο, εντοπίστηκε το Ιερό Λείψανο το οποίο θα αποδοθεί σήμερα στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρουμάνοι ιερωμένοι ανάμεσα στους συλληφθέντες και προσαχθέντες για την κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους!

Ρουμάνοι τουρίστες πήγαν να προσκυνήσουν στο Μέγα Σπήλαιο και έκλεψαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους!

SHARE: