Θρίλερ με θαμμένο σκελετό σε ερημονήσι απέναντι από την Ιτέα

Θρίλερ με θαμμένο σκελετό σε ερημονήσι απέναντι από την Ιτέα

Η εκδρομή τεσσάρων 16χρονων με φουσκωτό στο νησάκι του Αγ. Αθανασίου απέναντι από την Ιτέα κατέληξε σε ένα μακάβριο εύρημα

Θρίλερ στην Ιτέα Φωκίδας με τον εντοπισμό ενός μακάβριου ευρήματος από μία παρέα 16χρονων αγοριών που επιβιβάστηκαν χθες το απόγευμα σε ένα φουσκωτό και πέρασαν απέναντι στο ερημονήσι του Αγ. Αθανασίου για εκδρομή.

Λίγο πριν αποβιβαστούν στην ακτή είδαν έναν λάκκο στα 6 μέτρα από την ακρογιαλιά όπου εξείχε ένα ανθρώπινο κρανίο. Βεβαίως τρόμαξαν και επέστρεψαν πίσω, ενώ λίγο αργότερα κατήγγειλαν το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Αστυνομικοί με σκάφος του Λιμενικού πέρασαν απέναντι και ανακάλυψαν όντως το μακάβριο εύρημα για το οποίο τους μίλησαν οι έντρομοι έφηβοι. Λίγο πριν νυχτώσει οι αστυνομικοί κατάφεραν να ξεθάψουν και να συλλέξουν έναν ανθρώπινο κρανίο και 7 σπονδύλους, ενώ σήμερα το πρωί με το πρώτο φως πέρασαν ξανά απέναντι για να συνεχίσουν την έρευνα μήπως βρεθούν και άλλα οστά στον λάκκο.

Στο σημείο δεν βρέθηκαν τυχόν ρούχα ή προσωπικά αντικείμενα και λόγω του ότι είναι εντελώς γυμνά οστά εικάζεται ότι ήταν θαμμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ τουλάχιστον στο κρανίο και στα λιγοστά οστά που βρήκαν οι αστυνομικοί δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια, ενώ ούτε στο χώμα γύρω του βρέθηκε κάποια βολίδα ή κάτι παρόμοιο.

Άρα το πιθανότερο είναι να μεταφέρθηκε εκεί ήδη νεκρό το συγκεκριμένο άτομο και να το έθαψαν εκεί.

Οι σπόνδυλοι και το κρανίο θα μεταφερθούν στην Αθήνα για να εξεταστούν από ανθρωπολόγο, μήπως για αρχή από αυτά τα λίγα οστά καταφέρει να καταλήξει σε φύλο και πόσα χρόνια πίσω ήταν θαμμένο, κάτι εξαιρετικά δύσκολο και μήπως μπορέσει να εξαχθεί DNA για να διασταυρωθεί με γενετικό υλικό τυχόν εξαφανισμένων ατόμων, κάτι εξίσου δύσκολο καθώς εξαρτάται από την κατάσταση και την πολυκαιρία των οστών.

 

 

(Φωτογραφίες: LamiaReport)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα