Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για την απόδραση στις φυλακές Τρικάλων. Βρέθηκαν αυτοσχέδια όπλα στο κελί του Βλαστού

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για την απόδραση στις φυλακές Τρικάλων. Βρέθηκαν αυτοσχέδια όπλα στο κελί του Βλαστού

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τη μαζική δραπέτευση κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων αλλά και τη σύλληψη δύο εξ αυτών (Pics)

Οι ανακοινώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ το Σάββατο, μία μέρα μετά τη μαζική απόδραση 11 κρατουμένων από τις φυλακές στα Τρίκαλα, ξεκίνησαν με τη σύλληψη των δύο εξ αυτών.

Συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία δύο από τους κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, οι οποίοι απέδρασαν χθες περίπου στις 20:30 το βράδυ. Οι δραπέτες εντοπίστηκαν από δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας σε δασική περιοχή, σε απόσταση περίπου τέσσερα με πέντε χλμ. από το Κατάστημα Κράτησης, στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, περίπου στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου αφού αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που ασχολούνται με τον εντοπισμό και τη σύλληψη, τόσο των δραπετών όσο και εκείνων που βοήθησαν στην απόδραση, μετά σημείωσε πως στις έρευνες που έγιναν μέσα στις φυλακές βρέθηκαν “αντικείμενα, που απεικονίζονται σε φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους. Επίσης, δημοσιοποιούμε φωτογραφίες από τα κομμένα, με λάμα, κάγκελα κελιού, από το οποίο εξήλθαν οι κρατούμενοι σε εσωτερικό περίβολο της φυλακής, καθώς και υαλοπίνακες φυλακίου, διάτρητοι από βολίδες”.

Αντικείμενα και αυτοσχέδια όπλα βρέθηκαν και στο κελί του Βλαστού.

“Στο πλαίσιο των ερευνών στους χώρους της φυλακής, στο κελί του κρατούμενου Βλαστού Παναγιώτη βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και 2 μαχαίρια.

Το όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ολοσχερώς καμένο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα