Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου
ΑΘΗΝΑ-Σε δεύτερο βαθμό θα εκδικαστεί σήμερα Παρασκευή ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΑΡΕΤΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Εκτός φυλακής η Αρετή Τσοχατζοπούλου, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Απορρίφθηκε η αίτηση της Βίκυς Σταμάτη

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ενώ παραμένει κρατούμενη η σύζυγος του πρώην υπουργού ‘Αμυνας, Βίκυ Σταμάτη.

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία (τρία έναντι δύο), αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου, που παραμένει στη φυλακή επί 2,5 χρόνια. Στην κατηγορουμένη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης, η Αρετή Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο πατέρας της σηκώθηκε αμέσως από το εδώλιο και αγκάλιασε και φίλησε την κόρη του. Με χειροκροτήματα και λυγμούς ανακούφισης αντέδρασαν και οι οικείοι της κατηγορουμένης που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Με απόφασή του, το δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτή αντίστοιχη αίτηση που είχε υποβάλει η κατηγορουμένη Βίκυ Σταμάτη, η οποία εδώ και μήνες νοσηλευέται φρουρούμενη με ψυχολογικά προβλήματα στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση των εισαγγελέων έδρας.

Οι εισαγγελείς της Έδρας εισηγήθηκαν στο δικαστήριο να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, που υπέβαλε η κόρη του βασικού κατηγορούμενου. Αντίθετα, για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ήταν κατηγορηματικά αρνητικοί στην αντίστοιχη αίτηση που υπέβαλε προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς με την πρότασή τους κρίνουν πως η  Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της και τονίζουν πως έχει ήδη επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα. Ακόμη, επισημαίνουν πως πρέπει να γίνει δεκτός ο λόγος που επικαλέστηκε η κατηγορουμένη για την έξοδό της από τη φυλακή, το πρόβλημα υγείας δηλαδή που αντιμετωπίζει το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της και ότι η κατάσταση του παιδιού καθιστά αναγκαία την παρουσία της μητέρας του.

Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουν  όπως είπαν, ότι τα τρία παιδιά τής κ. Τσοχατζοπούλου ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Η κρίση των δύο εισαγγελέων για τη Βίκυ Σταμάτη είναι ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται στην αίτησή της για αποφυλάκιση “αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες”.

Αντίθετα, για το ανήλικο παιδί της κατηγορουμένης και του πρώην υπουργού, οι εισαγγελείς θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη.

Χαρούμενη, η Τσοχατζοπούλου, κατέρρευσε η Σταμάτη

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου» δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, δακρυσμένη, είπε πως ακόμη δεν πιστεύει ότι έγινε δεκτό το αίτημά της. Ήταν η τρίτη φορά που η καταδικασμένη σε 12ετή κάθειρξη κόρη του πρώην υπουργού είχε ζητήσει την έξοδό της από τις φυλακές.

«Ακόμη και τώρα δε το πιστεύω, είπε. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου».

Ο συνήγορος της κ. Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την εντολέα του είπε πως «η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της». Είπε επίσης, όπως το είχε αναφέρει και εντός του δικαστηρίου ζητώντας να μην επιβληθεί στην κ. Τσοχατζοπούλου χρηματική εγγύηση, ότι η κατηγορουμένη θα πρέπει να μαζέψει το ποσό της εγγύησης:

«Θα γίνει έρανος -όσο κι αν ακούγεται παράξενο- για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης. Η Αρετή έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο Δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές».

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφερόμενος στην αρνητική για την εντολέα του απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε:

«Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη, για να πιεστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατέρρευσε όταν της το είπα, λιποθύμησε».

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα