Την έκδοση της 4χρονης Μαρίας στη Βουλγαρία ζητούν οι αρμόδιες Αρχές

Την έκδοση της 4χρονης Μαρίας στη Βουλγαρία ζητούν οι αρμόδιες Αρχές

"Η Βουλγαρία θέλει πίσω τον ξανθό της άγγελο", είναι ο τίτλος σε κεντρικό άρθρο βελγικής εφημερίδας και αναφέρεται στην υπόθεση της 4χρονης Μαρίας που έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση

Την επιστροφή της μικρής Μαρίας στη Βουλγαρία προτίθενται να ζητήσουν επισήμως από την Αθήνα οι Αρχές της γειτονικής χώρας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κρατική βουλγαρική υπηρεσία προστασίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας “La Libre Belgique”: “Η υπηρεσία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή της Μαρίας, η οποία, πέραν πάσης αμφιβολίας, έχει αποδειχθεί πως είναι παιδί της Σάσα και του Ατανάς Ρούσεφ, από την πόλη του Νικολάγιεβο”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της βουλγαρικής υπηρεσίας.

Από την ελληνική πλευρά, ο αρμόδιος εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφανθεί για την τύχη της μικρής Μαρίας τις επόμενες ημέρες. Το κορίτσι βρίσκεται στη φροντίδα του “Χαμόγελου του Παιδιού”.

Παρά ταύτα, η υπηρεσία τονίζει πως εάν η Μαρία επιστραφεί στη Βουλγαρία κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να δοθεί πίσω στους βιολογικούς της γονείς, αλλά θα παραμείνει σε κέντρο φροντίδας “μέχρι να βρεθεί λύση για την ανατροφή της”.

Σημειώνεται πως η βιολογική μητέρα της μικρής δεν έχει υποβάλλει αίτημα προς τις αρχές να της επιστραφεί το παιδί.

Οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας έχουν παραδεχθεί πως εγκατέλειψαν την κόρη τους το 2009, περίπου επτά μήνες μετά τη γέννησή της, υποστηρίζοντας ωστόσο πως ήταν πολύ φτωχοί και συνεπώς δεν είχαν τη δυνατότητα να τη συντηρήσουν.

Ωστόσο, η μητέρα της Μαρίας έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθετα πως πούλησε τη μικρή Μαρία έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Η πατρότητα και η μητρότητα της Μαρίας έχουν αποδειχθεί μέσω ελέγχων DNA.

Το ζευγάρι Ρομά μαζί με το οποίο βρέθηκε η μικρή Μαρία, σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία, μεταξύ άλλων της αρπαγής ανηλίκου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα