Την Τρίτη η εκδίκαση της έφεσης του ‘δράκου’ της Πάρου

Την Τρίτη η εκδίκαση της έφεσης του ‘δράκου’ της Πάρου

Ο Πακιστανός, ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 είχε κακοποιήσει βάναυσα τη μικρή Μυρτώ στην Πάρο, έχει καταδικαστεί σε ισόβια συν 25 χρόνια

Η σοκαριστική ιστορία της μικρής Μυρτώς, η ζωή της οποίας άλλαξε για πάντα το καλοκαίρι του 2012, όταν έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης στην Πάρο από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, θα “ζωντανέψει” και πάλι την Τρίτη.

Το πρωί το Εφετείο στη Σύρο είναι προγραμματισμένο να εκδικάσει την έφεση που έχει καταθέσει ο δράστης κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης. Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2014 ο Βακάς είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου σε ισόβια κάθειρξη συν 25 χρόνια.

Πιο αναλυτικά, του είχε επιβληθεί ισόβια για τη ληστεία, κάθειρξη 18 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, κάθειρξη 18 ετών για το βιασμό και τρεις μήνες φυλάκιση για την παράνομη εργασία. Επίσης, είχε αποφασιστεί με την αποφυλάκιση του να απελαθεί από τη χώρα.

Η απολογία, τότε, του Βακάς είχε “παγώσει” τους πάντες, με τον δράστη να ζητάει στο τέλος συγγνώμη.

“Περνούσα τον δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλέψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω. Εκανε σκηνικό για να το κρατήσει. Γλιστρήσαμε στις πέτρες και πέσαμε μαζί κάτω. Το κινητό έπεσε δίπλα μας. Πιαστήκαμε στα χέρια. Εγώ λίγο την έσπρωξα.

Μετά της έβγαλα τα ρούχα για να μην με ακολουθήσει. Πήγα να φύγω και με τράβηξε με το πόδι της. Έπεσα, είδα την πέτρα, την άρπαξα και την πέταξα γύρω μου, αφού γύρισα και την κοίταξα. Η πέτρα έπεσε στο μάτι της.

Δεν ήθελε, με το ζόρι τη βίασα. Με το ένα χέρι την κρατούσα από τον λαιμό και με το άλλο έκανα αυτό το πράγμα. Ζητώ συγνώμη”, ήταν τα λόγια του.

Η 19χρονη, σήμερα, Μυρτώ, συνεχίζει, μαζί με την οικογένειά της, να δίνει τη δική της μάχη στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, όπου νοσηλεύεται από τις αρχές του 2014, ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο.

(Φωτό από syrostoday.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα