Τις 12 έφτασαν οι συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΚΥΤ Σάμου

Τις 12 έφτασαν οι συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΚΥΤ Σάμου
Η δομή της Σάμου (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Πρόκειται συνολικά για 10 μετανάστες από το Αφγανιστάν, έναν από την Συρία και έναν από την Υεμένη-Κατά την αιματηρή συμπλοκή τραυματίστηκαν από μαχαιρώματα τρεις Σύροι-Υπεύθυνοι για τους εμπρησμούς είναι ο ένας συλληφθείς από την Υεμένη και ένας από το Αφγανιστάν.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, 12 μετανάστες, (10 από το Αφγανιστάν, ένας από την Υεμένη και ένας από την Συρία) ηλικίας από 15 έως 34 ετών, για τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στο ΚΥΤ Σάμου, την αιματηρή συμπλοκή που είχε σαν αποτέλεσμα την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών Σύρων με μαχαιρώματα και τον διπλό εμπρησμό εντός και εκτός δομής που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή 31 σκηνών.

Σημειώνεται, ότι ευτυχώς από την φωτιά δεν σημειώθηκαν θύματα καθώς κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Μάλιστα, νωρίς το πρωί ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο οι αστυνομικές δυνάμεις με αποστολή από την Αθήνα, για την αποφυγή νέων παρόμοιων περιστατικών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

  • Επτά άτομα (6 Αφγανοί και ένας Σύρος), που κατηγορούνται κατά περίπτωση, για συμπλοκή και συμμετοχή στα επεισόδια εντός του Κ.Υ.Τ. Σάμου, ενώ δύο από αυτούς κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων.
  • Τέσσερις Αφγανοί, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια εντός του Κ.Υ.Τ. Σάμου.
  • Ένας Υεμένιος, που κατηγορείται για εμπρησμό.
  • Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί ένας 15χρονος Αφγανός, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου και ένας ακόμη 19χρονος Αφγανός, για εμπρησμό.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version