Το προφίλ των δραπετών που εμπλέκονται στη δολοφονία της 25χρονης

Το προφίλ των δραπετών που εμπλέκονται στη δολοφονία της 25χρονης

Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών, καθώς και διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής όπλων στο "βιογραφικό" των καταζητούμενων Αλβανών από τις φυλακές Τρικάλων (Pics)

Πλούσιο το βιογραφικό των δύο δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων που εμπλέκονται στην αιματηρή ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στα Ίσθμια Κορίνθου, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο της 25χρονης Κατερίνας.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραπετών με κύριο μέλημα να αποφευχθεί ομηρία πολιτών ή άλλο αιματηρό περιστατικό.

Ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι “η ομάδα των Αλβανών δραπετών θα επιχειρήσει να επιστρέψει σε σύντομο μικρό χρονικό διάστημα στην πατρίδα τους”.

Την ίδια ώρα οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τις έρευνές τους προκειμένου να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβη την ώρα της απόδρασης, αφού υπάρχουν ορισμένες αστυνομικές αναφορές ότι “υπάλληλοι των φυλακών στα Τρίκαλα πυροβολούσαν αστυνομικούς που είχαν προσπαθήσει να καταδιώξουν τους 11 αλβανούς δραπέτες και τους συνεργούς τους”.

Πιο αναλυτικά:

Επ) LITA ή DREBATA ή GIAFAS (ον) ERMAL ή LITOR ή ALEKO ή LUIS του DULEIMAN ή DEO ή GEORGIOS και της FITNETE ή MRI γεν. 02-02-1978 στην Επισκοπή Αλβανίας

Την 25-03-1998 συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά/ Γραφείο Ασφαλείας για ληστεία σε οικία.

Την 01-12-2006 απέδρασε από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, παραβιάζοντας εξαήμερη άδεια, όπου κρατείτο εκτίοντας:

Ποινή κάθειρξης 17 ετών και 8 μηνών για ληστεία και σωματική βλάβη με Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Ποινή φυλάκισης 4 ετών για ληστεία με Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με Απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Την 17-02-2010 σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες, απόπειρες ληστειών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών καθώς και διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής όπλων.

Την 27-05-2010 συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μαζί με έτερο συνεργό του, ο οποίος δεν κατόρθωσε να αποδράσει από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, για ληστείες, απόπειρες ληστειών καθώς και διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής όπλων, πράξεις που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές των Αθηνών σε βάρος υποκαταστημάτων τραπεζών και καταστημάτων S/M.

Την 30-05-2010 από τον 21ο Τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, για τις άνω περιπτώσεις παραγγέλθηκε η φυλάκισή του στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.

Την 22-03-2013 απέδρασε από τις Δικαστικές Φυλακές Τρικάλων

(Επ) KOLA ή KOLIA ή GOLIA ή MARKO (ον) MARIAN ή EDUART ή MARJAN ή ZAN ή JAN του PASHO ή FROK και της MARTA ή MARTE ή MARI ή MARTHA γεν. 1977 στην Αλβανία

Ο KOLA MARIAN κρατείτο από 17-02-2010 και εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών (13) για απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες κλοπές.

Την 11-11-1995 συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες κλοπές.

Την 22-11-2007 συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης/Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας/1Ο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη βία, αρπαγή κλπ

Την 23-11-2009 είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας από όπου είχε μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.

Την 16-02-2010 συνελήφθη ύστερα από ένοπλη συμπλοκή στον Βύρωνα Αττικής με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες κατά συναυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Την 22-03-2013 απέδρασε από τις Δικαστικές Φυλακές Τρικάλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα