Απολογούνται οι δύο για την υπόθεση Ξηρού

Απολογούνται οι δύο για την υπόθεση Ξηρού

Σήμερα η απολογία των δύο συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή. Όλα τα νέα στοιχεία

Απολογούνται το Σάββατο, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Τρίτη για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία καθώς δήλωσαν ανέτοιμοι να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, κακουργηματική παράβαση του νόμου περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία

Ο 54χρονος Έλληνας κατηγορούμενος κατέθεσε αίτηση ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή με την οποία ζητά βεβαίωση από τις φυλακές Κορυδαλλού σχετικά με την κράτησή του.

Συγκεκριμένα, με το έγγραφο από τις φυλακές Κορυδαλλού υποστηρίζει ότι θα προκύπτει πως ουδέποτε υπήρξε συγκρατούμενος του Χρ. Ξηρού ή κατηγορουμένων της “ΣΠΦ” κατά το διάστημα της κράτησης του, αλλά και ότι ουδέποτε κρατήθηκε στην ίδια πτέρυγα το διάστημα Δεκέμβρη 2013 έως Ιανουάριο 2014.

Σύμφωνα με την αίτηση, η μονή εμπλοκή του κατηγορούμενου με την υπόθεση προκύπτει από κατάθεση αστυνομικού, την οποία χαρακτηρίζει είναι αίολη.

Κατά πληροφορίες, ο Αλβανός υπήκοος αποδέχεται μόνο την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία ισχυριζόμενος ότι γνώρισε το Χρ. Ξηρό στη φυλακή όπου τον βοήθησε να συντάξει αιτήσεις για το ΚΕΘΕΑ. Όταν δραπέτευσε ο Χρ. Ξηρός, λένε οι ίδιες πηγές, νοίκιασε εκ μέρους του  το διαμέρισμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα