'Τζακ ποτ' μισού εκατ. ευρώ από μιμητές των ληστών των χρηματοκιβωτίων

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Από την πρώτη στιγμή που είχε εξαρθρωθεί η μεγάλη σπείρα των Ρωσοπόντιων ληστών των χρηματοκιβωτίων, από την Ασφάλεια γνώριζαν ότι δρούσαν παράλληλα και άλλες σπείρες που τους μιμούνται

Στόχος ληστών έπεσε τα ξημερώματα μία επιχείρηση εποχικών ειδών στην συμβολή των οδών Αγίου Όρους και Σπύρου Πάτση στον Βοτανικό, από ομάδα έξι ενόπλων ληστών που είχαν ως στόχο τους το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.

Μισή ώρα μετά τις 03.00 τα ξημερώματα, οι δράστες εισέβαλαν στην επιχείρηση ακινητοποίησαν τον νυχτοφύλακα και αφού εντόπισαν σε γραφείο το χρηματοκιβώτιο το αφαίρεσαν και στη συνέχεια το φόρτωσαν με κλαρκ της επιχείρησης σε κλεμμένο φορτηγό που χρησιμοποίησαν για την ληστεία.

Μετά από αρκετή ώρα και έρευνες της Αστυνομίας εντοπίστηκε ολοσχερώς καμένο το φορτηγό στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με το χρηματοκιβώτιο να έχει βγάλει «φτερά».

Σύμφωνα μάλιστα με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και όσα κατήγγειλαν στις Αρχές στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου είχαν 500.000 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά την εξάρθρωση της σπείρας των Ρωσοπόντιων «ληστών των χρηματοκιβωτίων» όπως έγιναν γνωστοί, ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση με τον κωδικό «Επιχείρηση Strongbox» στον γάμο ηγετικού τους στελέχους στο Μενίδι τον περασμένο Μάιο, από την Ασφάλεια είχε ειπωθεί πως υπάρχουν ακόμα «ορφανά» χτυπήματα πιθανόν από μιμητές, όπως δείχνει να είναι και η συγκεκριμένη περίπτωση.

SHARE: