Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πέντε μήνες ήταν υπό παρακολούθηση

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πέντε μήνες ήταν υπό παρακολούθηση

Περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας βρέθηκαν σε σκληρούς δίσκους στο σπίτι του συγγραφέα. Γιατί δεν ανακοινώθηκε η σύλληψη και η προφυλάκιση που έγινεν τον Οκτώβριο. Τι λέει η ΕΛΑΣ, τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του.

Επι πέντε μήνες βρισκόταν υπο παρακολούθηση ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και είναι προφυλακισμένος.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Σε σκληρό δίσκο στο σπίτι του συγγραφέα βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες με ειδικό λογισμικό εντοπίστηκε την στιγμή που «κατέβαζε» κιόλας σχετικό παιδικό πορνογραφικό υλικό και έτσι όλη η διαδικασία κινήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείσα σχετικά, εξήγησε ότι, “η σύλληψη έγινε στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου. Ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η ερευνά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της Δίωξης”.

Διευκρίνισε επίσης  ότι, “από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε μήνες, προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις, η συγκεκριμένη υπόθεση”.

Σε ερώτηση γιατί δεν δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, είπε ότι, “δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για δημοσιοποίηση”, εξηγώντας ότι, “δεν είναι όλες οι υποθέσεις ίδιες. Είχε υλικό στην κατοχή του, δεν κατηγορείται για κακοποίηση ο ίδιος. Είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και αποθήκευε το υλικό αυτό”.

“Ηθελε πρωτογενές υλικό”

Μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος του Σταύρος Γεωργόπουλος, σημείωσε πως ο συγγραφέας ήθελε πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

Δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη ότι έχει εξωτερικεύσει σε οποιαδήποτε στιγμή έστω ένα βλέμμα σε ανήλικο παιδί. Ο ίδιος εξέφρασε την απέχθεια και αποστροφή του σε σχέση με το υλικό“.

Και συμπλήρωσε: “Η θεματολογία του αφορούσε ζητήματα κομβικής σημασίας και ιδιαίτερης απαξίας όπως ξενοφοβία, ρατσισμό, σχολικό εκφοβισμό. Με σκοπό να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς αυτές τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης, ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό“.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο δικηγόρος του συγγραφέα αναρωτήθηκε: “Κρατήσαμε το θέμα στα παλαιά τα θεσμικά για να κριθεί η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. Τι προέκυψε ξαφνικά και δημοσιοποιήθηκε το θέμα;“.

Εκδόσεις Καστανιώτη: Διακόψαμε κάθε συνεργασία

Στο μεταξύ, την διακοπή της συνεργασίας του με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεοδώρου, γνωστοποίησαν οι “Εκδόσεις Καστανιώτη”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα