Βιασμός 24χρονης: Η πρώτη δημόσια δήλωση του 27χρονου κατηγορούμενου - "Ανυπόστατοι ισχυρισμοί"

Βιασμός 24χρονης: Η πρώτη δημόσια δήλωση του 27χρονου κατηγορούμενου - "Ανυπόστατοι ισχυρισμοί"
ISTOCK

Ανυπόστατους χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς της 24χρονης ο άνδρας που κατηγορείται για τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη του δημόσια δήλωση έκανε ο 27χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος, που είχε συλληφθεί από την αστυνομία αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, απέστειλε δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΝΤ1" η οποία και προβλήθηκε κατά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Μέσω της δήλωσής του, ο 27χρονος ζητά ίση αντιμετώπιση καθώς απορρίπτει τις καταγγελίες, χαρακτηρίζοντας "ανυπόστατα" όσα ισχυρίζεται η 24χρονη, λέγοντας ότι "στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που τα καταρρίπτουν". Μάλιστα, υποστηρίζει πως "το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον".

Βιασμός 24χρονης: Αναλυτικά η δήλωση του 27χρονου

"Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, «΄δικάζεται». αλλά και «καταδικάζεται», για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας , δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος.

Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα "βιασμό" σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βιασμός, Θεσσαλονίκη, Κακοποίηση, Αστυνομία, ΑΝΤ1
SHARE:

24Media Network