Βίντεο: Απόδραση αλά… Παλαιοκώστα για τον Π. Βλαστό

Βίντεο: Απόδραση αλά… Παλαιοκώστα για τον Π. Βλαστό
Κάτοιοκος της περιοχής κοιτά το ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε για την απόδραση προσγειωμένο στο προάυλιο των Φυλακών Τρικάλων την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Αμοντάριστα πλάνα από τον τρόπο που επιχείρησε ο βαρυποινίτης Π. Βλαστός να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων. Πάνω από 300 σφαίρες γάζωσαν το ελικόπτερο, συμφερόντων αθηναϊκής εταιρίας (Vid)

Αποτυχημένη απόπειρα να απελευθερώσουν με ελικόπτερο τον βαρυποινίτη Π. Βλαστό και τουλάχιστον έναν ακόμη κρατούμενο από τις φυλακές Τρικάλων πραγματοποίησαν τέσσερα άτομα το απόγευμα της Κυριακής.

Το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό από τους σκοπούς του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων γύρω στις 4.45 το απόγευμα.

Οι συνεργοί του Βλαστού στην απόπειρα απόδρασής του προσπάθησαν με γάντζο να σηκώσουν το ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα που είχε εσχάτως τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας πάνω από τον αύλιο χώρο των φυλακών και κατόπιν να ρίξουν ανεμόσκαλα με την οποία ο βαρυποινίτης θα σκαρφάλωνε στο σκάφος.

Ακολούθησαν σκηνές που μόνο σε κινηματογραφική ταινία παραπέμπουν.

Φύλακες και σκοποί άρχισαν να βάλουν κατά ριπάς στο ουραίο τμήμα του σκάφους, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου ανταπέδωσαν με μανία τα πυρά.

Mετά από πραγματική μάχη που διήρκεσε περίπου ένα πεντάλεπτο και προκειμένου να αποφύγει τη συντριβή του ελικοπτέρου το οποίο είχε βληθεί, ο χειριστής του υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στον υπαίθριο χώρο (πάρκινγκ) δίπλα ακριβώς από τις φυλακές.

Ποιος είναι ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός. Αναλυτικά το προφίλ του.

Πηγή: Trikalaola.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα