Βλέπουν ομοιότητες με το μακελειό στην Αγία Νάπα

Βλέπουν ομοιότητες με το μακελειό στην Αγία Νάπα
Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής. Στο στιγμιότυπο αστυνομικοί ερευνούν το χώρο της επίθεσης (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Οι Αρχές συγκρίνουν τις δολοφονίες στο Ν.Ηράκλειο με το μακελειό στην Αγ.Νάπα

Κοινά στοιχεία στον τρόπο με τον οποίο «χτύπησαν» οι δράστες της διπλής δολοφονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο με πληρωμένους δολοφόνους συμβολαίων θανάτων του κοινού ποινικού δικαίου διαπιστώνει η Αστυνομία.

Κι αυτό καθώς ο δολοφόνος στο Ν.Ηράκλειο στόχευσε στο θώρακα και έδωσε χαριστικές βολές πριν απομακρυνθεί, τηρώντας τους «κανόνες» τέτοιων συμβολαίων θανάτου.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, οι Αρχές συγκρίνουν τον τρόπο δράσης των δολοφόνων στο Ν.Ηράκλειο με τους δράστες του μακελειού στην Αγ. Νάπα πέρσι το καλοκαίρι.

Τότε, δύο γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική για δράση στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο είχαν συλληφθεί στην Κύπρο για συμμετοχή στην εκτέλεση συμβολαίου θανάτου εις βάρος κύπριου επιχειρηματία. Το αποτέλεσμα της ενέδρας που είχαν στήσει ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία πέντε ατόμων-συνοδών ασφαλείας του επιχειρηματία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 29 και 41 ετών, οι οποίοι φέρονται να πραγματοποίησαν την πενταπλή δολοφονία έναντι συμβολαίου θανάτου, ύψους περίπου 30.000 ευρώ.

Κεντρικό ρόλο φέρεται ότι έπαιξε ο 29χρονος, ο οποίος κατεγράφη σε βίντεο να πυροβολεί 14 φορές σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Οι δύο συνελήφθησαν στην Ελλάδα μετά από ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των κυπριακών αρχών και εκδόθηκαν στην Κύπρο.

Εν τω μεταξύ δεκάδες μαρτυρίες και βίντεο μελετά η Αντιτρομοκρατική για την επίθεση . Eιδικότερα, η Αστυνομία μελετά τουλάχιστον 25 μαρτυρίες, εκ των οποίων οι τρεις θεωρούνται εξαιρετικά ουσιαστικές, και 20 βίντεο που κάποια δείχνουν τον τρόπο διαφυγής  των δραστών αλλά και το πως πλησιάζουν το σημείο του εγκλήματος.

Τέλος, σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο, στις 15:00 θα τελεστεί η κηδεία του Γιώργου Φουντούλη, ενός εκ των δύο νεκρών της φονικής επίθεσης, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Η οικογένεια καλεί όλους τους φίλους να παρευρεθούν, καθιστά ωστόσο σαφές ότι δεν επιθυμεί την παρουσία πολιτικών. Την ίδια μέρα στην Αρτέμιδα, θα τελεστεί η κηδεία του Μανώλη Καπελώνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα