“Βλέπουν” τρομοκρατία πίσω από τη ληστεία στην Κοζάνη

“Βλέπουν” τρομοκρατία πίσω από τη ληστεία στην Κοζάνη

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Καταζητούμενοι για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο φέρονται δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες (Vid)

Άρωμα τρομοκρατίας στη διπλή ληστεία που έγινε το πρωί της Παρασκευής στον Βελβεντό Κοζάνης με δράστες 10 κουκουλοφόρους, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τέσσερις.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δύο εκ των συλληφθέντων, ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία το περασμένο καλοκαίρι στην Πάρο. Οι άλλοι δύο είναι σπουδαστές στην Κοζάνη και φέρεται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Φαίνεται μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πως αποτυπώματα των δύο συλληφθέντων είχαν βρεθεί σε καταλύματα μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ ο ένας από αυτούς είχε συλληφθεί πριν δύο χρόνια σε επεισόδια στο Σύνταγμα, με ένα τόξο με το οποίο είχε σημαδέψει άνδρες των ΜΑΤ.

Σημειώνεται ότι ληστείες από αντεξουσιαστές έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε Αθήνα, Εύβοια, Κυκλάδες και άλλες περιοχές της χώρας.

Και οι τέσσερις αρνούνται να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο στην αστυνομία.

Τις έρευνες έχει αναλάβει πλέον η Αντιτρομοκρατική, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές και συνεχίζεται η επιχείρηση για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών των δύο ληστειών.

Το χρονικό της διπλής ληστείας

Το πρωί της Παρασκευής, μια ομάδα δέκα κουκουλοφόρων, εισέβαλε ταυτόχρονα στο Ταχυδρομικό κατάστημα και σε υποκατάστημα  της Αγροτικής Τράπεζας.

Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και απαίτησαν τα χρήματα από τους υπαλλήλους. Έφυγαν παίρνοντας 5.000 ευρώ από το Ταχυδρομείο και άγνωστο ποσό από την τράπεζα.

Ακολούθησε κινητοποίηση της αστυνομίας και λίγο πριν το μεσημέρι οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 ύποπτους στην περιοχή της Βέροιας και τους συνέλαβαν, ενώ ένας ακόμη από τους άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε ένα όχημα με διακριτικά ασθενοφόρου το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες στη ληστεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα