Ξέφραγο αμπέλι η Ειδομένη. Συνελήφθησαν Ισπανοί ‘αλληλέγγυοι’

Ξέφραγο αμπέλι η Ειδομένη. Συνελήφθησαν Ισπανοί ‘αλληλέγγυοι’
Refugees and migrant protest demanding the opening of the Greek - FYROM border near the village of Idomeni, Greece on March 27, 2016. SOOC

Τις 8 έφτασαν συνολικά οι συλλήψεις “αλληλέγγυων” στην Ειδομένη, όλοι τους αλλοδαποί υπήκοοι

Ξέφραγο αμπέλι και πεδίο δράσης …”ακτιβιστών” παντός είδους και προέλευσης αποδεικνύεται η χώρα μας και ειδικά η Ειδομένη, αφού η υπερβολική ανοχή που επέδειξε η ελληνική Πολιτεία έναντι αυτών των ανθρώπων είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να καταντήσουν τα σύνορα της χώρας μόνιμο πεδίο επεισοδίων, αλλά έχουν δυστυχώς καταστήσει τα Σκόπια συνομιλητή των Ευρωπαίων εταίρων μας, με πλεονεκτική θέση έναντι της χώρας μας.

Τελευταίες συλλήψεις ήταν δύο Ισπανοί “αλληλέγγυοι”, 27 και 28 ετών, όχι απλά για υποκίνηση αλλά για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν χθες το μεσημέρι στην Ειδομένη. Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με ομάδα ατόμων κινήθηκαν προς την συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Σκοπίων στην περιοχή της Ειδομένης και προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων (πέτρες, ξύλα κ.α.), προς τις δυνάμεις ασφαλείας της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί και πάλι σε πεδίο μάχης…

Είχαν προηγηθεί άλλες έξι συλλήψεις. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 3 άτομα από τη Νορβηγία, δύο γυναίκες και ένας άντρας και μία Αγγλίδα, ηλικίας από 21-27 ετών, για κατοχή ασυρμάτου που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Χθες το πρωί συνελήφθη και μία Γερμανίδα για κατοχή ενός σπρέι πιπεριού και προχθές, ένας Γερμανός, ο οποίος συνελήφθη χθες για κατοχή μαχαιριού, ορίστηκε δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, διαδικασία που ακολουθήθηκε και για την ομοεθνή του συλληφθείσα. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα