Υπεγράφη η απόφαση για την εκπαιδευτική άδεια του Ρωμανού

Υπεγράφη η απόφαση για την εκπαιδευτική άδεια του Ρωμανού

Οι αρμόδιοι υπουργοί υπέγραψαν την τελική απόφαση με την οποία κρατούμενοι φοιτητές, όπως ο Νικ. Ρωμανός, θα μπορούν να λαμβάνουν εκπαιδευτική άδεια με τη χρήση βραχιολιού

Με την υπογραφή όλων των αρμοδίων υπουργών, οι καρτούμενοι φοιτητές -μεταξύ των οποιπων και ο Νίκος Ρωμανός- μπορούν πλέον να λαμβάνουν εκπαιδευτική άδεια με τη χρήση του ηλεκτεονικού βραχιολιού.

Έτσι ξεπεράστηκε πια το νομοθετικό κενό που υπήρχε με αποτέλεσμα ο Νίκος Ρωμανός, αν και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τις παραδόσεις μαθημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριος  ψηφίστηκε νόμος που έδινε την δυνατότητα στον Ρωμανό και σε άλλους κρατούμενους να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα φορώντας το περιβόητο ηλεκτρονικό  βραχιολάκι. Ο ίδιος νόμος προέβλεπε την έκδοση σχετικής  απόφασης των υπουργών Παιδείας και Δικαιοσύνης που θα καθόριζε τις λεπτομέρειες χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών στους κρατούμενους φοιτητές  που θα φορούν υποχρεωτικά βραχιολάκι. 

Η σχετική  απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης  και Παιδείας, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών εκδόθηκε τώρα.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση μπορούν  πλέον οι νέοι κρατούμενοι που παράλληλα είναι και  σπουδαστές να λαμβάνουν εκπαιδευτική άδεια ακόμη και εάν το αίτημά τους έχει απορριφθεί από το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής.

Στην υπουργική απόφαση επισημαίνεται ότι οι κρατούμενοι, υπόδικοι και κατάδικοι που είναι φοιτητές ή σπουδαστές Α.Ε.Ι., κ.λπ. «δικαιούνται την παρακολούθηση των μαθημάτων τους, εργαστηρίων, καθώς και τη συμμετοχή στις εξετάσεις και εξ αποστάσεως, εφόσον το επιθυμούν ή έχει απορριφθεί το αίτημα τους για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας από το συμβούλιο του άρθρου 70 παράγραφος 1 του Σωφρονιστικού Κώδικα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα