Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για το βιβλίο-βόμβα στον δικαστικό του Noor One

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για το βιβλίο-βόμβα στον δικαστικό του Noor One

Το δέμα με το βιβλίο είχε μέσα καλώδια ναυτικές φωτοβολίδες γεμισμένες με εκρηκτική ύλη και ξυραφάκια

Υπ’ ατμόν βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ανέλαβε και τις έρευνες ύστερα από τη νέα αποστολή δέματος-βόμβα σε δικαστικό. Υπενθυμίζεται, ότι η προηγούμενη αποστολή δέματος-βιβλίου με την ακριβώς ίδια συνδεσμολογία, είχε γίνει σε βάρος της πρόεδρου του Συμβουλίου Εφετών Ισιδώρας Πόγκα, που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ένα τέτοιο δέμα λοιπόν με βιβλίο έφτασε σήμερα στα ΕΛ.ΤΑ. του Υμηττού όπου κλήθηκε να παραλάβει δικαστικός που ήταν ο παραλήπτης και έχει εμπλακεί στην υπόθεση του Noor One, αλλά και στην ακύρωση της πρωτόδικης απόφασης για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ένας κίτρινος φάκελος τύπου Α3, στο οποίο υπήρχε μέσα ένα βιβλίο, από το οποίο ο δικαστικός αντιλήφθηκε ότι εξείχαν καλώδια, του φάνηκε ύποπτο και κάλεσε αμέσως την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, για να γίνει έρευνα μήπως καταστεί εφικτή η εξαγωγή αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ακριβώς ίδιος με αυτόν στην περίπτωση της Ισιδώρας Πόγκα, αποτελούμενος από ναυτικές φωτοβολίδες, γεμισμένες με μπαρούτι και ξυράφια, από τον οποίο εξήχθησαν μόνο “ορφανά” ευρήματα.

Πρόκειται για το δεύτερο χτύπημα σε δικαστικό πιθανότατα από τους ίδιους δράστες που θυμίζουν σε πολλά τον τρόπο δράσης των Πυρήνων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι πρόσφατα, δικαστικοί, Εισαγγελείς, Εφέτες και Ανακριτές, είχαν περάσει από νέα σεμινάρια εκπαίδευσης από την Αντιτρομοκρατικής και τα ΤΕΕΜ της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να μπορούν να αντιλαμβάνονται εγκαίρως τέτοια δέματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα