Υπόθεση Γιακουμάκη: Με απείλησαν ότι θα χυθεί αίμα

Υπόθεση Γιακουμάκη: Με απείλησαν ότι θα χυθεί αίμα

Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο επικεφαλής των ερευνών για τις συνθήκες στη Γαλακτομική Σχολή, Ανδρέας Αθανασόπουλος

Καταγγελία ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του έκανε ο επικεφαλής του κλιμακίου που διεξήγαγε την ΕΔΕ στη Γαλακτομική Σχολή, Ανδρέας Αθανασόπουλος, μετά την έκδοση του πόρισματος της ΕΔΕ σχετικά με το αν υπήρχε ενδοσχολική βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο κ.Αθανασόπουλος κατήγγειλε στο Πρωινό ΑΝΤ1 ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σχετικά με τον ορισμό νέου διευθυντή στη Γαλακτομική Σχολή, μετά την απομάκρυνση του προηγούμενου, συνδικαλιστές από την Αθήνα “άσχετοι με τη Σχολή” τον απείλησαν ότι θέλει να ρίξει στη φωτιά τον διευθυντή κι αν συμβεί κάτι τέτοιο “θα χυθεί αίμα”.

“Στις 12 Μαρτίου, στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε, εμφανίστηκαν κάποιοι συνδικαλιστές από την Αθήνα έλεγαν ότι εμείς, με το πόρισμα μας, θέλουμε να ρίξουμε τον διευθυντή στη φωτιά και μας είπαν ότι “αν θέλετε αίμα, θα χυθεί το δικό μας, όχι του διευθυντή μας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι σκοπεύει να καταγγείλει τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σχετικά με την πορεία των ερευνών, ανέφερε ότι “έχουν καταγραφεί για συμπεριφορές φοιτητών”. Μάλιστα, πρόκειται για γεγονότα που, όπως συμπλήρωσε, λάμβαναν χώρα εν γνώσει των καθηγητών. “Υπάρχει μαρτυρία πριν από ένα χρόνο, όταν και άλλαξε δωμάτιο ο Βαγγέλης”, είπε χαρακτηριστικά.

Aναφορικά με τα βασανιστήρια στα οποία επιβάλλονταν ο Βαγγέλης, επιβεβαίωσε το μαρτύριο του juke box, είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την καταγγελία με τον ιμάντα και πρόσθεσε ότι γίνονταν πολύ χειρότερα πράγματα.

Ο κ.Αθανασόπουλος δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για την πορεία των ερευνών, για την οποία σημείωσε ότι “μόλις άρχισε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα