Υπόθεση Λαγούδη: Ο άγνωστος εμπρηστής και οι αποκαλύψεις της έκθεσης αυτοψίας

Υπόθεση Λαγούδη: Ο άγνωστος εμπρηστής και οι αποκαλύψεις της έκθεσης αυτοψίας
Αποσπάσματα από την έκθεση παρατηρήσεων και σχολιασμού στην έκθεσης αυτοψίας του πραγματογνώμονα Ανδριανού Γκούρμπατση. Facebook

Νέα στοιχεία στο θρίλερ του τραγικού θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη προκύπτουν από την έκθεση αυτοψίας του πραγματογνώμονα. Αποσπάσματα από τα έγγραφα φέρνει στο φως ο δικηγόρος της οικογένειας.

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τη δολοφονία Λαγούδη , μέσα από την έκθεση παρατηρήσεων και σχολιασμού στην έκθεσης αυτοψίας του Αντιστράτηγου – Υπαρχηγού ΠΣ, ε.α. Νομικού Ειδικού Ερευνητή – Δικαστικού Πραγματογνώμονα Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού, Ανδριανού Γκούρμπατση.

Αποσπάσματα από την έκθεση έφερε στο φως ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη, Βασίλης Ταουξής, ο οποίος ανήρτησε στο Facebook, στη σελίδα “Ειρήνη Λαγούδη – Δικηγόρος Βασίλης Ταουξής”, σειρά εγγράφων της έκθεσης του ειδικού πραγματογνώμονα.

Τα αποσπάσματα των εγγράφων αποκαλύπτουν τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρή η 44χρονη μητέρα στις αρχές Ιανουαρίου 2018 μέσα στο αυτοκίνητό της στην παραλία του Φωτμού, στην λίμνη Τριχωνίδα.

Μέσα από την έκθεση γίνεται ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τα συμπεράσματα του πραγματογνώμονα, δείχνουν την ύπαρξη ατόμου που έβαλε φωτιά στο όχημα της αδικοχαμένης Ειρήνης Λαγούδη.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, η φωτιά μπήκε από εμπρηστή, που χαρακτηρίζεται ως οργανωμένος, μεθοδικός και ικανός να επηρεάζει άλλα άτομα.

Ο κύριος Ανδριανός Γκούρμπατσης καταλήγει σε κάποια βασικά συμπεράσματα, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

Αρχικά , η επιλογή του καυσίμου που χρησιμοποίησε για να βάλει φωτιά εντός του αυτοκινήτου της Λαγούδη. Δηλαδή, του πετρελαίου κίνησης και όχι της εξαιρετικά εύφλεκτης βενζίνης, η οποία λόγω πτητικότητας, μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να προκαλέσει με τον αέρα εκρηκτικό μείγμα και να εκραγεί.

Έπειτα, η επιλογή του είδους καύσης, δηλαδή η επιλογή της ατελούς από την πλήρη καύση, με σκοπό τις μικρότερες δυνατές βλάβες από τη φωτιά. Υπήρξε δηλαδή φωτιά ελεγχόμενου αερισμού, αφού έφτασε στη μέγιστη τιμή έχοντας περίσσεια φορτίου πυρκαγιά. Υπολογίζεται ότι κάηκε το ένα τρίτο της συνολικής ποσότητας του πετρελαίου που ραντίστηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αντίθετα, αν δηλαδή υπήρχε πλήρης καύση, θα απανθρακώνονταν η Ειρήνη Λαγούδη και θα προξενούνταν μεγάλες καταστροφές στο αυτοκίνητο και πολύ πιθανό η πυρκαγιά, λόγω του καπνού, να γινόταν αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το κλείσιμο του παραθύρου της πόρτας του συνοδηγού, για να μην εισέλθει εντός της καμπίνας οξυγόνο.

Κρίσιμη παρατήρηση αποτελεί η θέση του διακόπτη του ανεμιστήρα στη θέση μηδέν, για να μην εισέλθει ούτε από εκεί εντός της καμπίνας οξυγόνο.

Τέλος, υψίστης σημασίας είναι η τοποθέτηση και η διάταξη που ανευρέθηκαν το μπιτόνι που περιείχε το καύσιμο υγρό, ο αναπτήρας και το πώμα του μπιτονιού.

Δείτε παρακάτω τα έγγραφα που ανήρτησε ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη, Βασίλης Ταουξής, στο Facebook:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version