Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη για τηλεοπτική κάλυψη

Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη για τηλεοπτική κάλυψη
Δικαστική αίθουσα sooc

Απορρίφθηκε το αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, κατόπιν αιτήματος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη.

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη θα μείνει τελικά το Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς υποθέσεων από την ελληνική Δικαιοσύνη. Κατά πλειοψηφία 8-5 οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί απέρριψαν το αίτημα των κατηγορούμενων, Δημ. Παπαγγελόπουλο και Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, όπως εκφωνήθηκε από την πρόεδρο η οποία τέθηκε υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης, «η πλειοψηφία έκρινε ότι δεν υφίσταται σημαντικό δημόσιο συμφέρον, αλλά και πως το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο σε σχέση με τη μεγάλη υπόθεση».

Την αποδοχή του αιτήματος για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας του δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή, η οποία επεσήμανε: «στην προκειμένη περίπτωση δεν βρίσκω λόγους για τους οποίους να μη συναινέσω. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η δίκη δεν περικλείει δημόσιο συμφέρον. Ορισμένα τεχνικά θέματα και το εάν θα υπάρχει ολική ή μερική κάλυψη αν το δικαστήριο το αποφασίσει θα τα δούμε».

Η παραπάνω απόρριψη ήρθε κατόπιν αιτήματος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος μαζί με την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έθεσαν ζήτημα «ανώτατου επιπέδου δημοσιότητας».

«Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, τι αυτό! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Από την άλλη, η πλευρά Τουλουπάκη υποστήριξε ότι «δεν φοβάται τη δημοσιότητα, δεν φοβάται το τεκμήριο αθωότητας» καθώς έχεις «κρυστάλλινες θέσεις».

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της συνταξιούχου εισαγγελέως εφετών Γ. Τσατάνη να παρασταθεί προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Το δικαστήριο διατάσσει την αποβολή της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας» ήταν τα ακριβή λόγια της προέδρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version