Ειδομένη: 7.000 πρόσφυγες στον καταυλισμό, 2.000 στα γύρω χωράφια

Πάνω από 7000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη στην Ειδομένη,καθώς τα σύνορα με την ΠΓΔΜ παραμένουν κλειστά.Ο καταυλισμός πλέον είναι ασφυκτικά γεμάτος και οι σκηνές απλώνονται μέσα στα χωράφια,Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Πάνω από 7000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη στην Ειδομένη,καθώς τα σύνορα με την ΠΓΔΜ παραμένουν κλειστά.Ο καταυλισμός πλέον είναι ασφυκτικά γεμάτος και οι σκηνές απλώνονται μέσα στα χωράφια,Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Μόλις 170 πρόσφυγες πέρασαν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως σήμερα το πρωί τα σύνορα. Οι ρυθμοί, με τους οποίους περνούν στην απέναντι πλευρά των συνόρων είναι ιδιαίτερα αργοί

Το "μαρτύριο της σταγόνας" εξακολουθούν να ζουν οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, αφού το βράδυ της Τρίτης (από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 2 τα ξημερώματα) οι αρχές της γειτονικής χώρας άνοιξαν το σημείο διέλευσης και δέχτηκαν μόλις 70 άτομα, ενώ η ροή ξανάρχισε λίγο μετά τις 6 σήμερα το πρωί και ως τις 9, οπότε και ξανάκλεισε η "στρόφιγγα", πέρασαν άλλα 100 άτομα.

Οι ρυθμοί, με τους οποίους οι πρόσφυγες περνούν στην απέναντι πλευρά των συνόρων είναι ιδιαίτερα αργοί, την ίδια ώρα που ο καταυλισμός στην ουδέτερη ζώνη "βουλιάζει".

Επτά χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εντός αυτού, ενώ άλλα 2.000 και πλέον άτομα έχουν απλώσει τις σκηνές και τα λιγοστά υπάρχοντά τους στα γύρω χωράφια. Άλλα 180 άτομα παραμένουν στο βενζινάδικο που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από την Ειδομένη.

Στο μεταξύ, κανονικά διεξάγονται από το απόγευμα της Τρίτης τα δρομολόγια των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κραυγή αγωνίας από τη Ύπατη Αρμοστεία: Βοηθήστε τώρα την Ελλάδα

Φρένο στα φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος των προσφύγων βάζει η κυβέρνηση

Η Κοζάνη ξέρει τι θα πει προσφυγιά. Ένας δήμαρχος υπόδειγμα για όλους

SHARE: