Ειδομένη: Πρόσφυγες έστησαν και πάλι σκηνές πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή

Ειδομένη: Πρόσφυγες έστησαν και πάλι σκηνές πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή
Στον καταυλισμό των μεταναστών και των προσφύγων που παραμένουν εδώ στην Ειδομένη,η καθημερινότητα κινείται μέσα στην λάσπη.Τα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων εξακολουθούν να είναι κλειστά,όμως ένας μεγάλος αριθμος παραμένει εδώ, περιμένοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής που ξεκίνησε σήμερα στις Βρυξέλλες,Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Πρόσφυγες έστησαν και πάλι σκηνές πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης. Περίπου 400 άτομα εκτιμάται ότι μεταφέρθηκαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά

Σε επανακατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής, που το πρωί απελευθέρωσε η αστυνομία, προκειμένου να δοθεί στη κυκλοφορία, προχώρησαν πρόσφυγες στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Έστησαν ξανά σκηνές πάνω στις γραμμές και έκλεισαν εκ νέου τη γραμμή, πριν καν γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία της.

Εν τω μεταξύ, συνολικά τέσσερα λεωφορεία με μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία, τα περισσότερα άτομα είχαν στα χέρια τους, πέρα από τα λιγοστά υπάρχοντά τους, τα χαρτιά που τους είχε σφραγίσει το Λιμενικό Σώμα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά. Προτεραιότητα δόθηκε σε οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικά προβλήματα.

Κατά τη διαδικασία επιβίβασης στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ υπήρξε άριστη συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων με τα στελέχη του Λιμενικού και εκτιμάται ότι σήμερα αναχώρησαν περίπου 400 άτομα.

Η διαδικασία της μεταφοράς στον Σκαραμαγκά αλλά και σε άλλες δομές φιλοξενίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα