Εισαγγελέας για φονικό στην Πετρούπολη: “Νηφάλιος σκότωσε την κόρη του”

Εισαγγελέας για φονικό στην Πετρούπολη: “Νηφάλιος σκότωσε την κόρη του”
Το σπίτι όπου εκτυλίχτηκε η οικογενειακή τραγωδία Eurokinissi

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την ενοχή του 56χρονου για τη δολοφονία της κόρης του στο διαμέρισμά του στην Πετρούπολη, βάζοντας παράλληλα φωτιά στο διαμέρισμα.

Καταπέλτης κατά του πατέρα που με τον πλέον φρικτό τρόπο σκότωσε, κατά την κατηγορία, τη 18χρονη Ειρήνη, βάζοντας στη συνέχεια φωτιά στο διαμέρισμα όπου βρίσκονταν στην Πετρούπολη, υπήρξε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός μίλησε για έναν “ψυχρό δολοφόνο”, ο οποίος θα πρέπει να καταδικαστεί για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού, αφού επιχείρησε να σκοτώσει την ίδια του την κόρη όχι μία αλλά τέσσερις φορές, μέχρι που τα κατάφερε. “Προσπάθησε με 4 τρόπους να την εξοντώσει. Πρώτα με μαχαίρι, μετά με την πυρκαγιά, μετά προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και στη συνέχεια έπεσε πάνω της κλείνοντας της το στόμα και τη μύτη” είπε κατά την αγόρευσή του και πρόσθεσε: “Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει το παιδί του που ούτε μια φορά δεν δίστασε. Η κοπέλα αντιστάθηκε, φώναζε “βοήθεια”. Δεν ήθελε να πεθάνει, ήθελε να ζήσει”.

Κατά την τοποθέτησή του επί της ενοχής, ήταν κάθετος, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης. Ο κατηγορούμενος ήταν -σύμφωνα με τον εισαγγελέα- νηφάλιος. “Δεν πήρε χάπια, δεν έχασε τις αισθήσεις του και έκανε αυτό που έκανε” ανέφερε, αποδομώντας της υπερασπιστική γραμμή. “Από κατάθλιψη μπορεί να πάσχει η μισή Ελλάδα. Αν όποιος έχει κατάθλιψη, σκοτώνει το ίδιο του το παιδί, φαντάζεστε πού θα είχαμε φτάσει” επεσήμανε αναφορικά με τη θέση του κατηγορουμένου ότι πάσχει από κάποια ψυχική νόσο, δίχως όμως, όπως επισημάνθηκε να υπάρχει στη δικογραφία ρητή διάγνωση πριν την τέλεση της πράξης, παρά μόνο ένα έγγραφο ότι έχει νοσηλευθεί στο Δρομοκαΐτειο το Μάιο του 2017, λόγω έντονου στρες.

Είχε προηγηθεί η απολογία του, ο 56χρονος προέβαλε για πρώτη φορά τον ισχυρισμό ότι πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει δυο κουτιά ψυχοφάρμακα, καθώς και πως είχε αντιληφθεί -διαβάζοντας το κινητό της κόρης του- ότι η ίδια, η μητέρα της και ο σύντροφός της είχαν σκοπό να τον “δώσουν στην αστυνομία”, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για χρέη στο Δημόσιο. Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στο παιδί του, υποστηρίζοντας πως πήρε τα φάρμακα “γιατί ήθελα να τελειώσω…Έκανα μεγάλο κακό, πρέπει να τιμωρηθώ γι’ αυτό. Δεν ήξερα τι έκανα από την στιγμή που πήρα τα χάπια”.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα