Εισαγγελέας: Να εκδοθεί ο συνεργάτης Βγενόπουλου

Εισαγγελέας: Να εκδοθεί ο συνεργάτης Βγενόπουλου
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) Ανδρέας Βγενόπουλος παραχωρεί συνέντευξη τύπου με θέμα: «Προσφυγή της Marfin Investment Group σε διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για την προστασία της επένδυσής της στη Λαϊκή Τράπεζα», σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ο αντεισαγγελέας Δ. Δασούλας, εισηγήθηκε την έκδοση του για ένα από τα τέσσερα αδικήματα που του καταλογίζουν οι κυπριακές αρχές για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση για το αν τελικά θα εκδοθεί στην Κύπρο ή όχι ο συνεργάτης του επιχειρηματία Ανδρ. Βγενόπουλου, Ευθ. Μπουλούτας.

Ήδη ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ο αντεισαγγελέας Δ. Δασούλας, εισηγήθηκε την έκδοση του για ένα από τα τέσσερα αδικήματα που του καταλογίζουν οι κυπριακές αρχές για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας. Πρόκειται για την πράξη της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών, καθώς -κατά τον Δ. Δασούλα – μόνο για αυτήν την κατηγορία προκύπτει διπλό αξιόποινο, είναι δηλαδή αξιόποινη κατά το Ελληνικό Ποινικό Δίκαιο και για αυτή μόνο μπορεί να εκδοθεί.

Η πρόταση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού ήρθε κατά τη συζήτηση της έφεσης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Λαϊκής Τράπεζας κατά της απόφασης του Συμβούλιο Εφετών, με την οποία αποφασίστηκε η έκδοση του ίδιου και ενός ακόμη συνεργάτη του Ανδρ. Βγενόπουλου, του Μάρκου Φόρου, στην Κύπρο (ακόμη δεν έχει συζητηθεί στον Άρειο Πάγου η δική του αίτηση).

Κατά τη συζήτηση, ο Ευθ. Μπουλούτας χαρακτήρισε «εχθρικές ενέργειες» το αίτημα των Κυπριακών Αρχών, καθώς όπως είπε, είναι ο κύριος μάρτυρας σε διεθνή διαιτησία στην Ουάσιγκτον και θέλουν να τον καταστήσουν αναξιόπιστο. Ακόμη, ανέφερε ότι εάν οι πράξεις του «τυγχάνουν ποινικής αντιμετώπισης», η δίκη του θα πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, καθώς τα κυπριακά δημοσιεύματα του Τύπου είναι αρνητικά και τον έχουν ήδη καταδικάσει.

Σε βάρος του κ. Μπουλούτα έχει εκδοθεί από τις κυπριακές δικαστικές αρχές  εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της χειραγώγησης της αγοράς, της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της παρουσίαση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της Τράπεζας και της τήρηση ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα