Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία φαρμακευτικής

Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία φαρμακευτικής
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ(EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για υπόθεση δωροδοκιών

Έφοδο στα γραφεία μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα πραγματοποίησαν μέσα στις ημέρες των εορτών οι εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για ενδεχόμενο χρηματισμό δημοσίων λειτουργών.

Πρόκειται για την προκαταρκτική εξέταση που διεξάγει η Εισαγγελία Διαφθοράς για την εταιρεία Novartis και τις καταγγελίες για “δώρα” σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακά της. Μάλιστα, ήδη οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υποπθρδη, έχουν προχωρήσει σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να τους διαβιβάσουν σχετικά έγγραφα καθώς ηδη εδώ και περίπου δύο χρόνια διεξάγουν έρευνα γύρω από την εταιρεία.

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε διαβιβάσει στις αρχές σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στελέχη ελληνικής υπηκοότητας έχουν καταθέσει έγγραφα στις αμερικανικές αρχές που φέρονται να σχετίζονται με καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Από την πλευρά τους, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν σήμερα πως “για τη διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική εταιρεία «Novartis» οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Σε κάθε περίπτωση η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές ερευνούν και την εμπλοκή στελέχους της εταιρίας το οποίο φαίνεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στος γιορτές σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα