Εισαγγελικό “ναι” στην έκδοση του Mr Bitcoin στη Γαλλία

Εισαγγελικό “ναι” στην έκδοση του Mr Bitcoin στη Γαλλία
MotionTeam

Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Την έκδοση του Mr Bitcoin, Αλέξανδρου Βινικ, στη Γαλλία ζήτησε ο εισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής προς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου εκδικάστηκε σήμερα η έφεσή του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να απορριφθεί η έφεση που είχε ασκήσει ο Αλ. Βίνικ κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με την οποία αναμενόταν να εκδοθεί στη Γαλλία μετά από αίτημα των αρχών. Ωστόσο, ο Mr Bitcoin ο οποίος κατηγορειταί πως «ξέπλυνε» περίπου 130 εκατ. ευρώ τα οποία φέρονται να ήταν λύτρα σε bitcoinsαπό κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα, εμμένει στην έκδοσή του στην πατρίδα του τη Ρωσία.

Κατά τη συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί στις 29 Νοεμβρίου, η πληρεξούσια δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης στο σύνολο της έδρας, υποστηρίζοντας πως υπήρξε παραβίαση των δικαιωμάτων του εντολέα της. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι λόγω της εντασης που επικρατούσε στη δικαστική αίθουσα, ο διερμηνέας του Αλ. Βίνικ δεν μπόρεσε να μεταφράσει η την εισαγγελική πρόταση στον εκζητούμενο, ο οποίος αν κι παρών δεν ενημερώθηκα επιπτώσεις ης διαδικασίας.

Η συζήτηση συνεχίζεται στις 29 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως ήδη ο Mr Bitcoin έχει εκδοθεί στη Ρωσία και στις ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα